Передплата 2024 «Добрий господар»

Саудівська Аравія потіснила Росію у нафтовидобутку

  • 25.11.2015, 09:59
  • 607

Саудівська Аравія повернула собі звання найбільшої нафтовидобувної країни, обігнавши Росію.

Як повідомляє Коммерсант, вперше з 2003 року країна посіла перше місце в світі з видобутку «чорного золота» за підсумками дев'яти місяців цього року, передає Укрінформ.

Відзначається, що Саудівська Аравія протягом дев'яти місяців щодня видобувала в середньому 10,19 млн бар. При цьому Росія, що посіла в рейтингу друге місце, за цей же період виробляла в середньому 10,12 млн бар./добу.

Нинішні обсяги нафтовидобутку - найвищі за всю історію нафтової промисловості Саудівської Аравії. До цього найбільше нафти королівство добувало в 2012 році - 9,8 млн бар./добу, коли її ціна становила близько $112.

За дев'ять місяців 2015 року видобуток нафти в світі збільшився на 1,8% - до 74,2 млн бар./добу. Це відбулося завдяки тому, що найбільші нафтовиробники вирішили збільшити видобуток нафти, намагаючись утримати частку на ринку і тим самим компенсувати збитки, пов'язані з сильним падінням цін на нафту.

За даними Головного митного управління Китаю, Саудівська Аравія також відтіснила Росію як найбільшого постачальника сирої нафти в жовтні. Росія відразу ж опинилася на третьому місці, оскільки Ангола зберегла своє друге місце у «трійці».

Схожі новини