Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці розробили безпілотник-невидимку

  • 24.11.2015, 20:56
  • 1 467

Центр безпілотної авіації НАУ розробив безпілотник із спеціальних композиційних матеріалів, що витримують великі навантаження і розсіюють сигнали радарів.

Українці розробили безпілотник-невидимку
Українці розробили безпілотник-невидимку

Про це повідомляє видання Bublbe.com

Літальний апарат розроблений у Центрі безпілотної авіації Національного Авіаційного Університету. Він важить лише декілька кілограмів, його можна запускати без особливих технічних засобів.

Цей апарат можна використовувати як у мирних цілях, так і перетворити на набій найвищої точності влучення. Вантажопідйомність "Гайдамаки" - 1,5 кг, що дозволить йому підвісити бойовий набій, і він стане дуже точним "камікадзе".

"Він націлюється за допомогою встановлених на ньому приладів розпізнавання об'єктів. Він зроблений із спеціальних композиційних матеріалів, що витримують великі навантаження і розсіюють сигнали радарів; його неможливо засікти або ідентифікувати, а, отже, і знешкодити. "Гайдамака" може літати як на надмалих висотах, так і на висоті до 3 тисяч метрів на відстань до 40 кілометрів. Зрозуміло, що апарат можна використовувати також як розвідника, адже в нього є система, що дозволяє повернути його на базу, - зазначив заступник директора ЦБА НАУ Михайло Фузік.

Цей безпілотник зібрано з українських деталей, як і "Фурію".

Схожі новини