Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко посмертно нагородив Кузьму Скрябіна орденом

  • 29.10.2015, 09:56
  • 843

Президент Петро Порошенко нагородив посмертно співака Андрія Кузьменка, відомого як Скрябін, орденом "За заслуги" І ступеня.

Про це йдеться у відповіді президента на електронну петицію № 22/002933-еп, розміщену на сайті президента 5 вересня цього року громадянином Юрієм Морозовим, передає Українська правда.

Цією петицією, як і багатьма іншими, Порошенка закликали присвоїти Кузьмі звання народного артиста України. Петицію за авторством Морозова підписали понад 26 тисяч осіб.

Порошенко зазначив у відповіді, що "присвоєння почесного звання посмертно не провадиться", відповідно до пункту 7 Положення про почесні звання України, затвердженого 29 червня 2001 року.

"Водночас, ураховуючи численну підтримку відзначення Андрія Кузьменка державною нагородою та його значний внесок у розвиток української культури та збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно)", - йдеться у відповіді прездента.

"Дякую за активну позицію щодо відзначення заслуг талановитого музиканта, якого шанують мільйони українців. Вдячний батькам Андрія, які виховали достойного сина і громадянина. Переконаний, його пам'ятатимуть і наші воїни, яких Андрій підтримував у боротьбі з агресором", - додав Порошенко.

Схожі новини