Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ викрила схему розкрадання коштів при будівництві оборонних споруд Маріуполя

  • 08.10.2015, 18:13
  • 687

Співробітники Служби безпеки України викрила корупційну схему привласнення державних коштів посадовцями під час будівництва оборонних споруд Маріуполя. Про це повідомляєпрес-центр СБУ.

Організатором оборудки був один з керівників Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, звільнений із посади влітку цього року.

Зловмисник тиснув на керівництво місцевих державних підприємств для виділення коштів начебто на термінове будівництво інженерних споруд. При цьому посадовець посилався на відсутність коштів у державному бюджеті України.

Він вказував реквізити комерційної структури, на які держпідприємства повинні були перерахувати гроші. У такий спосіб на рахунки фірми, яка не має жодного відношення до будівництва фортифікаційних об’єктів, мали надійти 1,5 мільйона гривень.

Завдяки втручанню співробітників спецслужби більшу частину платежів вдалося скасувати. Решта суми - заблокована на рахунках.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності колишнього посадовця.

Джерело: День

Схожі новини