Передплата 2024 «Добра кухня»

Австрійці відновили на Львівщині військовий цвинтар часів Першої світової війни

  • 07.10.2015, 09:37
  • 1 015

У с. Липник Жовківського району на Львівщині відкрили солдатський цвинтар цісарсько-королівської армії та інших воїнів, які загинули у Першій світовій війні.

Цвинтар впорядкований силами місцевої громади за підтримки товариства «Чорного Хреста» із Тіролю, повідомляє сайт Моя Жовківщина.

«У вересні 1917 року розпочали закладати цей солдатський цвинтар цісарсько-королівської армії. Тут спочивають більше тисячі військовослужбовців австро-угорської, німецької і на той час царської російської армії. Ми вшановуємо їхню пам'ять, але одночасно і пам'ять усіх жертв Першої світової війни Ми не хочемо і не повинні забути цих загиблих. Ми також не можемо закривати очей перед подіями, які торкнулися Європи і також Вашої Батьківщини», — наголосив голова регіонального відділення «Австрійського Чорного Хреста» у Тіролі Герман Готтер.

Герман Готтер закликав робити усе можливе, щоб і в наш час вирішувати конфлікти мирно і уникати застосування насилля. «Я впевнений, що разом нам вдасться це зробити. Ми повинні зобов’язати себе зробити усе можливе для збереження миру не лише у Європі, але й у цілому світі і залучити до цього прагнення нашу молодь», — підкреслив він.

Під час відкриття цвинтаря делегація представників Австрії вшанувала також військових, що загинули у Першій світовій війні і похоронені на військовому цвинтарі у с. Добросин неподалік Липника.

Нагадаємо, у с.Потелич Жовківського району євійськовий цвинтар, де перепоховані останки німецьких та угорських солдат часів Другої світової війни з усіх західних областей України.

Схожі новини