Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС дасть Україні 55 млн євро на розвиток малого бізнесу

  • 04.09.2015, 20:12
  • 1 464

Європейський Союз надасть Україні 55 млн євро донорської допомоги на підтримку малого та середнього бізнесу.

Як повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своєму сайті, угоду про це підписали міністр Айварас Абромавічус і директор східного напрямку політики сусідства Генерального директорату у справах сусідства і переговорів з питань розширення ЄС Герхард Шуманн-Хітцлер.

Кошти будуть використані на створення в 15 регіонах України центрів розвитку бізнесу, в яких малі та середні підприємства будуть отримувати консультаційну допомогу з юридичних і ринкових питань ведення бізнесу в Україні та за кордоном.

У першу чергу центри сприятимуть старту бізнесу в таких проектах як сільське господарство, енергоефективність, бізнес у сфері екології, підвищення якості суспільних послуг та інфраструктури, інноваційних технологій.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлії Клименко, одне з головних завдань центрів підтримки бізнесу - зробити шлях підприємців до Європи простіше.

"Якщо малі та середні підприємці хочуть з прибутком для себе виготовляти, торгувати або купувати в ЄС, вони повинні використовувати переваги DCFTA - зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. У цьому їм допомагатимуть консультанти центрів", - сказала вона.

Схожі новини