Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокат Сенцова просить не припиняти акції на підтримку режисера

  • 04.09.2015, 13:17
  • 854

Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзепросить українців не припиняти акції на підтримку режисера. 

Для Олега дуже важливо, щоб про нього не забували, пише правник на своїй сторінці у Facebook.

"У багатьох після вироку опустилися руки, почалася апатія і пропала надія. Але здаватися рано, Олегу, як і раніше, необхідна підтримка, він здаватися не збирається. Ми впевнені, що проломити систему можна тільки спільно. Діяти потрібно як зсередини, так і зовні", - пише адвокат.

Він наголошує, що важлива як моральна, так і матеріальна підтримка, адже гроші потрібні не тільки на юридичні витрати, а ні утримання двох дітей Олега.

Дінзе підкреслює, що нині адвокати працюють над апеляцією вироку російського суду.

"Ми просимо вас не здаватися і продовжувати акції на підтримку Олега. Вся робота адвокатів в сьогоднішніх реаліях розрахована не на російські суди, з якими все вже давно зрозуміло, а на міжнародні організації, яким важливо, щоб все було оформлено юридично грамотно. Подано апеляцію до Верховного суду, дата засідання поки не відома, попереду Європейський суд з прав людини. Крім того, 9 вересня в Москві відбудеться суд щодо захисту честі та гідності Олега Сенцова проти ФСБ, яка розповсюдила брехливий прес-реліз і низки пропагандистських російських ЗМІ", - повідомляє адвокат.

Він просить за можливості особисто приїхати до Верховного суду та підтримати Олега.

Нагадаємо, українських режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка арештували на території окупованого Криму у травні минулого року та незаконно вивезли до Росії. Їх звинуватили в організації терористичної організації та підготовки терактів на півострові. Докази слідства грунтувалися на свідченнях інших двох українців, ув'язнених у цій справі раніше, - Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Обидва на суді відмовились свідчити проти Сенцова та Кольченка, а Афанасьєв заявив, що дав попередні свідчення під тиском. 25 серпня цього року військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років, а Кольченка - до 10 років ув'язнення. Усі засуджені неодноразово повідомляли про тортури, а життю та здоров'ю Афанасьєва, як стверджують правозахисники, загрожує небезпека через його виступ на суді.

Схожі новини