Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польща хоче самостійно визначати квоту на іммігрантів

  • 03.09.2015, 20:24
  • 969

Польща не погоджується на автоматичний розподіл біженців, які прибувають з півдня, між країнами ЄС і хоче самостійно вирішувати, скільки іммігрантів прийняти.

Про це голова польського уряду Ева Копач заявила у четвер у місті Катовіце (південь РП) під час засідання керівного органу Європейської народної партії, до якої належить правляча польська партія “Громадянська платформа” (РО), повідомляє Укрінформ.

“Маємо відверто визнати: ми не можемо собі дозволити прийом економічних мігрантів, наші дії не можуть притягувати неконтрольовану кількість мігрантів... Під цим ми розуміємо можливість прийняття країнами-членами (ЄС — ред.) самостійних рішень щодо власної участі, що відповідає їхнім реальним можливостям”, - підкреслила Копач.

На її думку, усілякі рішення, які не братимуть до уваги можливості конкретної країни, можуть виявитися “непродуктивними”.

“Тому ми виступаємо проти автоматичних квот у зв’язку з динамічною зміною ситуації. Однак ми готові говорити про масштаби нашої участі на добровільній основі”, - наголосила польський прем’єр.

Вона додала, що спочатку треба втілити в життя рішення, прийняті місяць тому, а потім почати вести діалог про ефективні дії щодо неконтрольованої міграції.

Місяць тому Польща зобов’язалася прийняти у себе 2 тис. біженців із Сирії та Еритреї.

Схожі новини