Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко ініціює зустріч лідерів сусідніх держав

  • 03.09.2015, 18:35
  • 1 114

Президент України Петро Порошенко запропонував словацькому колезі Андрею Кісці провести найближчим часом зустріч лідерів прикордонних держав для обговорення, зокрема, безпекових та митних питань.

Про це йшлося у телефонній розмові президентів двох країн, інформуєпрес-служба глави української держави.

"Петро Порошенко запропонував провести найближчим часом зустріч лідерів прикордонних держав для обговорення безпекових аспектів регіональної співпраці, зокрема взаємодії у боротьбі з корупцією, функціонування спільного митного та прикордонного контролю, а також з метою окреслення перспективних проектів у сфері транскордонного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході розмови президенти обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, зокрема подальшу співпрацю у сфері енергетичної безпеки.

Порошенко зазначив, що за перший рік словацького реверсу до України надійшло майже 11 млрд кубометрів газу, що становить близько 2/3 усього імпорту газу в Україну з Європи.

У цьому контексті співрозмовники обговорили порядок денний майбутнього візиту Прем'єр-міністра України до Словаччини.

Порошенко і Кіска домовилися активізувати співпрацю у форматі "Україна+Вишеградська четвірка".

Крім того, співрозмовники обговорили останні події на Донбасі. Порошенко високо оцінив підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України і подякував словацькому лідерові за публічну підтримку незаконно утримуваних на території РФ українських громадян Олега Сенцова та Надії Савченко.

Схожі новини