Передплата 2024 «Добра кухня»

Вбитому на Луганщині волонтеру напередодні погрожували

  • 03.09.2015, 14:57
  • 1 071

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука пообіцяв помститися за свого друга, волонтера Андрія Галущенка, вбитого на Луганщині під час обстрілу мобільної групи. При цьому він впевнений, що за злочином стоять люди з мирної території України.

Про це голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації заявив в ефірі телеканалу новин «24».

«Я знаю, хто організатор, він мене чує, я не буду називати його прізвище в ефірі. Але хай він знає, я є і я його знищу”, - сказав Тука.

За його словами, мобільна група працювала більше місяця в районі Щастя, проводила дослідження і виявила певні канали контрабанди. На адресу групи неодноразово лунали погрози.

«Люди, які займаються організацією контрабандних каналів, вчинили вбивство. І це працівники з мирної території України. Це загальновідомі прізвища», - зазначив очільник Луганщини.

Тука зазначив, що його друга просили перейти в інший сектор, але губернатор запропонував йому залишитися ще на деякий час. На наступний день Галущенка було вбито.

«Зараз я не чиновник. Зараз я - волонтер! Зараз я - простий мужик. Розстріляна зведена мобільна група. Загинули двоє хлопців і четверо поранених. Один із загиблих - мій друг! Мій особистий друг! Чесний хлопець, патріот і справжній Герой! Воїн і волонтер. Андрія просили перейти в інший сектор, а я упросив його ще попрацювати в районі Щастя. Ця розмова була вчора. А сьогодні вранці Андрюху вбили... Я здогадуюся, чиїх рук це справа…. Знай, відтепер ти не просто барига. Ти - мій особистий ворог», - наголосив Тука у Фейсбуці.

Схожі новини