Передплата 2024 «Добра кухня»

Самопоміч залишається в коаліції, проте хоче переглянути коаліційну угоду

  • 02.09.2015, 10:46
  • 935

Фракція "Самопоміч" поки залишається у складі парламентської коаліції.

Про це повідомив народний депутат Роман Семенуха на своїй сторінці в Facebook.

"Після тривалої дискусії фракція Самопоміч ухвалила рішення працювати наразі у складі парламентської коаліції. Працювати бо коаліція не вичерпала свої можливості, працювати аби не скотитися владі до узурпації. Але мають бути переглянуті стосунки між учасниками коаліції з метою бути реальними партнерами", - написав він.

"Треба негайно припинити практику застосування голосів людей, які півтора роки тому своїм голосуванням за диктаторські закони 16 січня штовхнули країну в хаос", - заявив нардеп.

За його словами, йдеться про виконання коаліційної угоди фракціями-учасниками.

"Треба нарешті повернутися до виконання коаліційної угоди. В іншому випадку коаліція не має ніякого сенсу", - зазначив Семенуха.

Керівник фракції Олег Березюк переконаний що коаліційна угода має бути переглянута у зв'язку з виходом фракції Радикальної партії Олега Ляшка з парламентської більшості, а також зважаючи на майже річну роботи коаліції. Але суттєвих змін бути не повинно.

"Після майже року роботи - це природно - переглянути її (коаліційну угоду - ред.) у будь-якому випадку. Але принципові речі повинні залишитися", - сказав він.

Березюк також пояснив, чому "Самопоміч" не вийшла з коаліції. "Ми прийняли сьогодні рішення (залишитися в коаліції -ред.) виходячи з двох позицій: ми повинні бути там, бо в Україні війна, і коаліція є демократичним інструментом управління в країні. І друге - відповідальність за розвиток країни лежить на нас як на керуючому елементі. Війна і відповідальність тримає нас у коаліції".

Крім того, Березюк заявив, що "Самопоміч" виступає за те, щоб повернутися до попереднього затвердження (до першого читання) законопроекту про внесення змін до Конституції в частині децентралізації. "Ми пропонуємо разом з іншими членами коаліції зібрати 150 голосів, повернути розгляд до першого читання. І все з початку зробити правильним чином", - сказав він.

Схожі новини