Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві з’явиться меморіал українських героїв

  • 29.08.2015, 17:05
  • 800

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про заходи щодо створення меморіалу українських героїв».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Документом, зокрема, створюється Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів зі створення меморіалу українських героїв, співголовами якого призначено Прем’єр-міністра і Главу Адміністрації Президента. Також Кабінету Міністрів доручено затвердити у двомісячний строк план заходів зі створення у Києві меморіалу українських героїв.

Заступник Глави АПУ Ростислав Павленко зазначив: «Україна вдячна героям, що віддали за неї своє життя. Суспільство прагне гідно їх вшанувати». Нині громадські активісти та ініціативні групи обговорюють різні ідеї, дискутують, шукають найкращі мистецькі та архітектурні рішення. За словами Ростислава Павленка, Указ Президента спрямований на об’єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування і громадянського суспільства.

«Всі небайдужі громадяни зможуть знайти своє місце в роботі, спрямованій на те, щоб у столиці України — місті Київ постав меморіал, що нагадуватиме усім поколінням українців про подвиг українських героїв», - підкреслив заступник Глави АПУ.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини