Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Терористи запалювальними мінами накрили Авдіївський коксохім

  • 02.08.2015, 13:00
  • 758

На Донецькому напрямку терористи з забороненої зброї обстріляли Авдіївський коксохім і Мар'їнку.

Про це "5 каналу" розповів речник штабу АТО сектору "Б" Євген Силкін.

"Зазнав тривалих обстрілів цієї ночі з мінометів калібру 120 мм і Авдіївський завод коксохім. Бойовики переважно використовували запалювальні міни. Також сьогодні вночі дуже гаряче було і в населених пунктах Мар’їнка та Красногорівка. Тут частіше російські найманці використовували танкове озброєння, самохідні артилерійські установки калібром 122 мм та міномети калібром 120 мм", - зазначив він.

За словами Силкіна, учора ввечері та у ніч проти неділі на Донецькому напрямку терористи здійснили46 обстрілів. П'ять разів застосували важку ствольну артилерію та танки.

Так, близько 18-ї вечора з гаубиць калібру 152 міліметри бойовики обстріляли околиці Красногорівки. По позиціях сил АТО неподалік Опитного — гатили з важких мінометів одразу з кількох напрямків. Вже опівночі терористи відкрили вогонь із танка. З автоматичних станкових гранатометів та мінометів — стріляли по шахті Бутівка. З початком нової доби удар із 120-міліметрових мінометів зафіксували в Пісках. Атак бойовиків зазнали й мирні мешканці Авдіївки, додав речник.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, за минулу добу російсько-терористичні війська 83 рази порушили режим припинення вогню. З них 51 обстріл зафіксовано саме на Донецькому напрямку.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини