Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк доручив переробити технологічну нафту на НПЗ Коломойського

  • 31.07.2015, 17:52
  • 190

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив переробити витіснену з ма

гістральних нафтопроводів технологічну нафту на потужностях підконтрольної групі "Приват" "Укртатнафти".

Про це йдеться у протоколі наради щодо плану з підготовки паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, копію якого має "Економічна правда".

"Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити використання ПАТ "Укртранснафта" технологічної нафти, яка зберігається на потужностях ПАТ "Укртатнафта", для вироблення нафтопродуктів", - йдеться у документі.

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта" за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи щодо зловживань посадових осіб "Укртранснафти" при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

Згідно з повідомленням, у 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків - на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Схожі новини