Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МВФ відмовився видавати нові кредити Греції

  • 30.07.2015, 18:07
  • 1 373

Відповідно до звіту Ради директорів фонду, Греція не відповідає двом з чотирьох необхідних умов, за якими установа надає фіндопомогу.

Рівень заборгованості Греції занадто високий, щоб МВФ міг надавати їй нові кредити. Про пише видання The Financial Times з посиланням на звіт фонду.

Відповідно до звіту організації, Греція не відповідає двом з чотирьох необхідних умов, за якими Фонд надає кредити.

«Греція планує обговорювати та впроваджувати низку важливих реформ лише восени. Євросоюз обговорюватиме грецький борг тільки після першого перегляду своєї програми, щоб повернути собі довіру до Греції», - зазначили в документі.

Як повідомляється, наразі невідомо, чи братиме МВФ участь в третій програмі порятунку Греції. При цьому організація готова, як і раніше, брати участь у переговорах Афін з іншими кредиторами та обговоренні реформ і заходів економічної та фінансової політики.

Як повідомляється, позиція Фонду може мати значні наслідки для греків, адже раніше влада Німеччини заявляла, що Бундестаг не схвалить виділення € 86 млрд для Афін без участі МВФ у програмі.

Глава МВФ Крістін Лагард раніше говорила, що Фонд візьме участь у загальній програмі допомоги Греції. Але Рада директорів вважає, що зараз на кону репутація МВФ, тому не вийде нав'язати участь у програмі.

Крім того, у Раді зазначили, що зараз банкрутство Греції буде мати набагато менше наслідків для ринків, ніж у 2010 році, адже наразі дуже мала частина грецького боргу перебуває в руках приватних власників.

Нагадаємо, 20 липня Греція погасила борг перед МВФ та виплатила Європейському центробанку 4,2 млрд євро завдяки бридж-кредиту на 7,16 млрд євро в рамках Європейського фінансового стабілізаційного механізму, рішення про який було затверджено 17 липня.

Вночі 23 липня парламент Греції більшістю голосів проголосував за другий пакет реформ, запропонований кредиторами як обов’язкову умову для подальшого отримання позик.

Як повідомлялося, в понеділок, 27 липня, група єврокредиторів прибула до Афін, щоб розпочати переговори щодо третьої програми порятунку Греції.

Джерело: Financial Times

Схожі новини