Передплата 2024 «Добра кухня»

Прикордонна служба почала замінювати російські системи радіаційного контролю на американські

  • 30.07.2015, 19:49
  • 809

Уже проведено модернізацію систем РК в пункті пропуску «Мамалига» на кордоні з Румунією.

Державна прикордонна служба розпочала заміну систем радіаційного контролю російського виробництва на американські. Про це повідомив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

«У рамках реалізації проекту технічної допомоги попередження поширенню ядерних та інших матеріалів Держприкордонслужба України проводить модернізацію систем радіаційного контролю на державному кордоні. За підтримки Міністерства енергетики США досягнута домовленість про заміну російського обладнання радіаційного контролю на системи типу TSA американського виробництва», — заявив Слободян на брифінгу в четвер.

Так, за його словами, вже проведено модернізацію систем РК в пункті пропуску «Мамалига» на кордоні з Румунією, і найближчим часом запланована заміна застарілої системи РК в Іллічівському морському торговому порту і ще в шести пунктах пропуску.

«Зараз також обговорюється питання забезпечення мобільними комплексами РК американського виробництва підрозділів Держприкордонслужби, які несуть службу на адміністративному кордоні з Автономною республікою Крим і лінією розмежування в зоні АТО», — зазначив він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини