Передплата 2024 ВЗ

У Львові оголосили про запровадження «Картки львів'янина»: перші ID-картки отримають учасники АТО

  • 30.07.2015, 14:30
  • 2 900

У Львові продовжують розвивати електронне урядування.

В червні в місті презентували «Особистий кабінет мешканця», який надає он-лайн-доступ до адміністративних послуг і електронних сервісів міста. Сьогодні ж презентують наступний етап реалізації проекту — запровадження «Картки львів'янина», першими вже з вересня її почнуть отримувати учасники АТО. Зокрема, картка надаватиме доступ до 20 послуг. Партнером у реалізації цього проекту є ICT Competence Center та АТ «Ощадбанк». Саме «Ощадбанк» в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з ЛМР запроваджує для львів’ян «Електронну картку львів'янина».

«Електронна картка львів'янина» - це сучасна соціальна банківська платіжна ID-картка, що матиме ексклюзивний дизайн. На карту буде нанесено фото та прізвище українською мовою.

«Це по-суті є найбільш універсальним рішенням ідентифікаційної картки громадянина. В Україні ми будемоперші, хто видаватиме з вересня картку з настільки широкою працюючою функціональністю», - зауважила Яніка Мерило, радник міського голови Львова.

«Завдяки надійним партнерам АТ «Ощадбанк» - ми сьогодні анонсуємо створення першої в Україні повноцінної ID-картки за зразком досвіду Естонії. За допомогою цієї картки львів’янин зможе швидше отримувати комунальні, державні та приватні послуги. Зокрема, на першій стадії впровадження буде випущено картки для львів’ян-учасників АТО», - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Завдяки цій картці учасники АТО отримають доступ до наступних послуг:

o Звільнення членів сімей учасників АТО від квартирної плати;

o Безкоштовний проїзд у комунальному транспорті;

o Безкоштовне харчування у дитячих садках та школах дітей учасників АТО;

o Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО;

o Безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО;

o Доступ до порталу «Особистий кабінет мешканця»;

o Інші послуги.

Користувачі «карток львів'янина» зможуть отримувати знижки в торговельних мережах міста, закладах медицини, освіти і культури, оплачувати комунальні послуги. Пільгові категорії львів'ян зможуть реалізовувати права на пільги, наприклад, на ліки за низькими цінами, більш істотні знижки в магазинах та багато іншого.

«Ми передбачили в цій картці унікальну функцію - електронно-цифровий підпис користувача. Таку можливість надає виключно Ощадбанк завдяки потужному власному процесингу та успішному досвіду реалізації сучасних рішень у сфері електронних банківських сервісів. Ми розробимо для Львів'ян особливий унікальний дизайн картки, який би передав той дух, настрій, емоцію, яку несуть в собі Львів і його мешканці. Ви особливі! Впевнений у тому, що ця картка стане зручним платіжним інструментом, помічником і порадником, таким же звичайним атрибутом життя, як мобільний телефон. Ми плануємо рухатися далі в розповсюдженні цього сучасного платіжного засобу, від міста до міста, від українця до українця», - зазначив Андрій Пишний, голова правління АТ «Ощадбанк».

Нагадаємо, що 15 червня у Львові відкрили для пілотного користування «Особистий кабінет мешканця» з першими в Україні важливими для громадян електронними послугами та ідентифікацією людини (замовлення завірених копій ухвал ЛМР та видача довідок про перебування на квартирному обліку, довідку про несудимість в МВС, а також довідку про доходи в ДФС). З того часу понад 800 мешканців скористувалися порталом.

При цьому «Особистий кабінет мешканця» у Львові став першим порталом, через який можна замовити важливі електронні адміністративні послуги та довідки. Портал створено за сприяння ICT Competence Center, ІТ-компанії «Інфопульс» і національного оператора хмарних сервісів De Novo.

Джерело: прес-центр ЛМ

Схожі новини