Передплата 2024 ВЗ

В окупований Росією Крим вже збираються їхати італійські депутати

  • 29.07.2015, 09:01
  • 756

Група італійських парламентаріїв збирається восени приїхати в Крим.

Про це повідомив депутат від руху "П'ять зірок", член комітету Палати депутатів Італії у закордонних справах Манліо ді Стефано, пише "Коммерсант".

"Ми прийняли рішення приїхати в Крим і в Москву у складі делегації від італійського руху "П'ять зірок". Днями я зв'яжуся з представниками посольства Росії в Римі, щоб приступити до організації візиту", - заявив ді Стефано.

За його словами, поїздка планується на початок жовтня. Групу парламентаріїв партії "П'ять зірок", чисельність якої має скласти від восьми до десяти осіб, очолить Алессандро ді Баттіста, ще один член парламентського комітету у закордонних справах. До минулого тижня він також займав пост віце-голови Палати депутатів.

За словами співрозмовників газети в італійській делегації, відвідати Москву і Крим їм запропонував заступник голови комітету у міжнародних справах Ради федерації РФ Андрій Клімов. Делегація має намір в'їхати в Крим через РФ.

Про готовність приєднатися до поїздки в Крим заявив і Серджо Дівіна, сенатор від італійської партії "Ліга Півночі".

Крім того, про намір організувати поїздку парламентської делегації до Криму повідомив голова політичної групи соціалістів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і доповідач ПАРЄ щодо Росії Андреас Гросс. Він планує в жовтні-листопаді організувати візит у Крим "значну місію", що складатиметься з членів парламентів різних країн Європи.

При цьому Гросс вважає, що необхідно "легітимізувати поїздку", погодивши її як з Москвою, так і з Києвом. Він не виключив, що візит вдасться організувати в рамках ПАРЄ, хоча перешкодою цьому може стати вкрай жорстка позиція, зайнята асамблеєю щодо приєднання півострова Росією.

Також про готовність відвідати Крим повідомив і заступник голови комітету у закордонних справах парламенту Угорщини Мартон Дьєндьєші, один з лідерів партії "Йоббік".

"Ми постійно підтримуємо контакти з владою Криму, так само як і з представниками ЗМІ і кримських татар. Нас запросили в Крим на осінь, залишилося узгодити точні дати", - зазначив Дьєндьєші.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що зробить подання СБУ про заборону на в'їзд в Україну для всіх десяти депутатів національних зборів і сенату Франції, які минулого тижня відвідали Крим.

Схожі новини