Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Децентралізація сприятиме розвитку національних меншин"

  • 07.07.2015, 17:55
  • 840

Президент України Петро Порошенко стверджує, що зміни до Конституції України в частині децентралізації сприятимуть покращенню економічного і соціального розвитку національних меншин в Україні.

Про це він зауважив на спільній прес-конференції з президентом Республіки Болгарія Росеном Плевнелієвим сьогодні в Києві, повідомляє "УНІАН".

За його словами, сторони розробили конкретну програму, яка дозволяє покращити можливості для болгарської меншини щодо вивчення і використання рідної мови у безпосередньому спілкуванні.

У зв'язку з цим Порошенко нагадав, що минулого тижня були внесені до парламенту конституційні зміни з питань децентралізації, яка має значно підвищити можливості територіальних громад на самовизначення.

"Я впевнений в тому, що надання права територіальній громаді самій обирати владу, передача значної частини фінансових ресурсів територіальній громаді базового рівня, коли громада сама, без огляду на Київ, може визначати напрямок використання всієї значної частини фінансового ресурсу, буде мати можливість інвестувати це в освіту, охорону здоров'я, розвиток транспортної інфраструктури і самостійно вже нести відповідальність перед мешканцями громади за ефективність використання коштів", - наголосив президент.

Схожі новини