Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яресько вмовляє депутатів піти назустріч вимогам МВФ і Світового банку

  • 05.07.2015, 14:02
  • 821

Міністр фінансів Наталія Яресько закликала депутатів проголосувати на наступному тижні за три закони і один законопроект задля продовження співробітництва з МВФ і нагадала, що затримка в прийнятті цих законів піддає ризику фінансову підтримку України на суму 3 млрд дол.

Про це міністр фінансів написала в Твітері.

"Ми не можемо нехтувати фінансовою підтримкою, якої так потребує український народ за часів важкої економічної кризи", - наголосила Яресько.

Зокрема, за її словами, йдеться про закон №2045-а щодо системи гарантування вкладів фізичних осіб, що значно посилить захист вкладів громадян України, закон №2956 щодо механізмів впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України", який має посилити дисципліну юридичних осіб у сплаті заборгованості за спожиті енергетичні ресурси, а також закон №2873 щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро.

Яресько додала, що потрібно ухвалити і проект закону, що необхідний для розблокування фінансування з боку Світового банку - №2029-а щодо регулювання в сфері комунальних послуг.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини