Передплата 2024 «Добрий господар»

Держкіно таки заборонило російський серіал, замаскований під український

  • 02.07.2015, 15:43
  • 997

Після скандалу навколо дозволу на трансляцію серіалу "ФЕС" на телеканалі "Україна" Держкіно анулювало його прокатне посвідчення/

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

"Держкіно скасувало державну реєстрацію і анулювало прокатне посвідчення серіалу "ФЕС", - написав він.

Нагадаємо, 23 червня стало відомо, що перероблений російській серіал "Слід" під виглядом нового українського серіалу отримав прокатне посвідчення та нову назву — "Фактологічна експертна служба: міжнародний відділ кримінальних розслідувань" ("ФЕС"). Генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко зазначив, що сам серіал старий, і до нього просто дозняли кілька сцен, спробувавши переробити на український.

У Держкіно тоді зазначили, що справа в тому, що при видачі посвідчення "не було порушено жодної норми чинного законодавства України й дотримано всіх передбачених для таких випадків процедур, включно з переглядом зазначеного серіалу Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно. Оскільки Держкіно є центральним органом виконавчої влади, воно діє виключно в межах повноважень, визначених законом. Жодних правових підстав для відмови у видачі прокатного посвідчення телесеріалу "ФЕС" у Держкіно не було".

Схожі новини