Передплата 2024 ВЗ

Перед відльотом бузьки підкріплялися у… малині

Усі ми звикли, що у кінці літа чи на початку осені лелеки гуртуються у зграї і, щоб перебути зиму, беруть курс на далеку Африку. Дорога ця не близька — до 12 тисяч кілометрів. До того ж — енергозатратна. Успішно подолати її дозволить надійний запас сил

Цей цибатий “інспектор” зачищає малинову плантацію від шкідників і небезпечних плазунів.
Цей цибатий “інспектор” зачищає малинову плантацію від шкідників і небезпечних плазунів.

Акумулюють їх лелеки по-різному. Зазвичай прилітають на післяжнивне поле і у стерні ви­шукують дрібних тварин, комах. Особливо багато корму можна знайти після оранки — у свіжій ріл­лі легко впіймати гризунів, нади­бати поживних жучків, черв’яків.

А цей ось бусол перед від­льотом у чужину вирішив «на­гуляти жирку» на плантації фермерських малин. Серед ку­щів легко можна знайти висо­кобілкову гусінь, клопів, кони­ків-стрибунців, які є найбільш поширеною їжею цих птахів. Нерідко у гущавині ягідника натрапиш і на більш об'ємний корм — ящірку, вужа, полоза чи гадюку, які люблять вештатися у малинових «джунглях».

Присутність лелеки на полі ще й додає настрою збирачам малин, робить їхню працю без­печнішою. Після своєрідного аудиту у міжряддях, який вико­нує бузько, вони вже не боять­ся зустрічі зі зміюкою.

Схожі новини