Передплата 2024 «Добрий господар»

Головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів: "Я категорично проти послаблення карантину на Львівщині!"

  • 08.05.2020, 12:42
  • 8 359

Львівщина стрімко йде до лідерства в Україні за кількістю хворих на COVID-19

За період карантину на Львівщині — 660 позитивних ПЛР, 18 померлих. Вісімнадцята жертва хвороби — 62-річний мешканець м. Червонограда. У лабораторіях Львова за минулу добу провели 315 ПЛР-досліджень, з яких 65 — позитивні результати. У попередні два дні — 39 і 42 позитивних результатів аналізів.

Завідувач відділом особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Куліш розповіла кореспонденту «ВЗ», що черги у ці дні біля палатки на території обласної інфекційної лікарні, де проводять обстеження ПЛР, величезні. Рекордні цифри позитивних ПЛР вражають — такого ще не було на Львівщині. Причина — наслідок святкувань у квітні, ігнорування вимог карантину. Люди гуляють на вулиці, попри заборони. Чимало без масок (або маски носять на бороді, для проформи), відтак наражають на небезпеку себе та оточуючих. Стрімке зростання кількості хворих непокоїть епідеміологів.

— Щодня до нашого лабораторного центру надходить 500−600 аналізів ПЛР, — це дуже велика цифра, — зазначає заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут. — Люди легковажно ставляться до карантину — маємо наслідки. Попереду вихідні, погода покращується і ми знову передбачаємо ріст кількості хворих через недотримання карантину. Львівщина стрімко йде до сумного лідерства в Україні за кількістю хворих.

Головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів сьогодні категорично виступив проти послаблення карантину у Львівській області.

— Зважаючи на кількість хворих, на зростання чисельності людей, які звертаються у лабораторний центр для обстежень ПЛР, я категорично проти послаблення карантину. Про послаблення навіть мови не може бути, — сказав кореспонденту «ВЗ» Роман Павлів. — Такий ріст чисельності хворих ми передбачали. А попереду — святкові дні, якщо послабимо карантин — матимемо плачевні наслідки!"

Схожі новини