Передплата 2024 ВЗ

Молодятам за 60

У Тухлі поєднали долі фермерка-переселенка і науковець зі Львова. У Катерини і Віктора – по четверо онуків

Мальовнича Тухля, оспівана Іваном Франком у «Захарі Беркуті», нині оживає і наповнюється новим змістом. Під літописною горою притулилася козина ферма «Дві Катерини». Її розвивають дві Катерини — одна місцева, з Орова на Сколівщині, а друга приїхала з Алчевська (Луганщина), який покинула у 2014 році, а потім довго подорожувала іншими містами, поки не потрапила на Львівщину.

Нині у цю мальовничу місцину з’їжджаються туристи з усіх куточків України і не тільки. Приваблює не лише карпатське високогір’я, а й привітні господині, але ц симпатичні кози та смач­нющий сир, котрий госпо­дині виготовляють з козя­чого молока.

Цього разу у гості до фер­мерок завітали їхні колеги з Львівщини на надзвичайно приємну подію — весілля однієї із господарок ферми, Катери­ни Лісової (Тарасенко), котра приїхала з Луганщини, і Вікто­ра, науковця зі Львова.

Гості-фермери приїхали з гостинцями власного вироб­ництва — равликами, рибою, вином, медом… Було колорит­но і смачно, душевно й святко­во. Молода приїхала на весіл­ля на коні.

«Їм давно вже не двадцять, у кожного по четверо вну­ків, і життя закинуло з міста в село. Катерина, переселенка зі сходу, полюбила всім сер­цем Карпати і почала займа­тися козами і курми, — поділи­лася враженнями радіоведуча Галина Батюсь, яка була тама­дою на весіллі. — Віктор — ви­кладач зі Львова, але любить тварин і допомагає Катерині у фермерстві. Разом вони ро­блять спільну справу, разом вони — сім’я».

Фермерське весілля поєд­нали із робочим моментом — перезавантаженням проєкту «Гастромандри Львівщиною», організаторами якого є управ­ління туризму Львівської ОДА та департамент агропромис­лового розвитку ЛОДА. А та­кож підтримали проєкт сіль­ськогосподарський дорадчий центр «Фермерська країна» і фермерські господарства «За­хідний равлик», «Карпатський водограй», «Медовий блюз», «Агротем», «Князівство», Сі­мейна виноробня Ореста та Юлії Дейнеки, Громадська спілка «Карпатський смак» та «Бананова ферма». Місцево­го колориту та атмосферності додав народний ансамбль піс­ні й музики «Плай» Народного дому селища Славського.

Схожі новини