Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Добра традиція Великодня у Шевченківському гаю об’єднала тисячі львів’ян

На Великдень Шевченківський гай перетворився на справжній центр святкування, адже зібрав тисячі львівських родин на традиційні гаївки.

До входу у Музей народної архітектури та побуту вишикувалась величезна черга. А всередині цього неповторного етнопростору відбувалися майстер-класи, забави, конкурси і, звичайно, святковий концерт.

Великдень — сімейне свято, тож і забави у Шевченківському гаю були для дорослих і дітей. Малеча радо виготовляла святкових пташок, бігала між старовинними хатами з яскравими повітряними кульками, які дарували організатори свята. У той час молодь забавлялася гаївками та концертом. А от львівські панянки пригощали своїми смачними пасочками та змагалися за почесне звання найкращої господині.

Все це стало можливим завдяки фінансовій підтримці «Компанії Ензим», яка є генеральним партнером свята. Великдень — особливе свято для компанії, адже дріжджі — невід’ємний інґредієнт великодньої паски та іншої святкової випічки. «Нам дуже приємно, що своїм продуктом можемо долучитися до створення великоднього символу — паски, адже паска — це символ життя. «Великдень в Гаю» вже стало традиційним святом, його відвідують цілими сім’ями. Найважливішою є великодня атмосфера, саме тут у Гаю можна поринути у казковий світ гаївок, відвідати традиційні майстер-класи, а для найкращих господинь ми приготували хлібопічки», — говорить представник «Компанії Ензим» Назарій Марко.

Безперечною родзинкою став розіграш хлібопічок для найкращих господинь від ТМ «Львівські дріжджі». А допомагали панянкам здобути перемогу їхні чоловіки. Саме вони із заплющеними очима оцінювали випічку учасниць і мали серед інших вгадати паску своєї коханої. У перший день святкування перемогло подружжя Катерини та Віталія Олійників, бо ж чоловік найпершим вгадав випічку дружини.

«Ми дуже сподівались на перемогу. На галявині всім нам смакувала паска, а чоловік з’їв її найбільше. Тому я надіялась, що він усе ж вгадає нашу паску, та й пішла зареєструватись на конкурс, — розповідає переможниця конкурсу Катерина Олійник. — Ми готуємо традиційну паску за рецептом прабабусі. Мама залишила мені цей рецепт, де все детально описано. Безперечно, використовуємо для паски «Львівські дріжджі», бо вони справжні та свіжі, ми в них впевнені».

У ці святкові дні музей наповнився дзвінким дитячим сміхом, етномузикою та відчуттям надії на краще майбутнє. Цікаво, що діти й дорослі розписували повітряні кульки, наче крашанки, висловлювали на них свої побажання миру й злагоди у кожну хату, а потім запускали ці послання у небо.

Зазначимо, підтримка святкових програм у Шевченківському гаю стала доброю традицією для компанії та ТМ «Львівські дріжджі».

«Компанія Ензим» не стоїть осторонь соціальних заходів, які відбуваються у Львові. Ми підтримуємо Шевченківський гай, ми фінансуємо свята, які тут відбуваються, а саме: «Різдво в Гаю», «Свято Хліба» та, звісно, «Великдень в Гаю», — сказав представник «Компанії Ензим» Назарій Марко.

Схожі новини