Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скинули ряси – одягли футболки і кеди…

Як треба на ділі втілювати античне гасло «У здоровому тілі – здоровий дух», показали священики Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. У спорткомплексі «Прикарпаття» вони провели поміж собою четверту спартакіаду. Виявити кращий «спортивний» деканат цього разу до Коломиї прибули понад сотня священнослужителів.

Івано-Франківська область

Від звичайних змагань цей турнір відрізнявся хіба що тим, що перед ним було відправлено Божественну Літургію, а на початку спортивного свята, крім Державного гімну, прозвучала ще й спільна молитва. А потім настоятелі храмів скинули свої ряси і переодягнулися у спортивну форму. Одні виходили на волейбольний майданчик, інші брали до рук тенісні ракетки, сідали за шахівниці. Чи не найбільше глядачів зібралося подивитися на перетягування каната.

Коли у змаганнях виникала пауза, душпастирі поновлювали сили з допомогою канапок, що їх приготувала сестра Вероніка.

На релігійній спартакіаді була хвилююча церемонія нагородження. Золоті медалі за перемогу у настільному тенісі дісталися команді Надвірнянського деканату, яку очолював о. Андрій Василів. У волейболі чемпіонство дісталося представникам Отинійського деканату (капітан команди — отець-мітрат Василь Мельничук). Найдужчими у перетягуванні каната виявилися отці з Яремчанського деканату (на перемогу колег-священиків надихав о. Ярослав Шкандрій). Ця ж команда стала шаховим чемпіоном. А у загальному заліку лаври переможців здобули отці із Отинійського деканату. Крім медалей, усі лауреати повезли додому ще й комплекти спортивної форми.

На спартакіаді священиків глядачі могли побачити і автовиставку старих «Запорожців». Їх збирають по всій країні, а потім відновлюють за ініціативи владики Миколи Сімкайла. Він каже, що і у такий спосіб хоче популяризувати творіння рук українців.

Схожі новини