Передплата 2024 ВЗ

Битва титанів: Роналду проти Буффона

Обидва зараз у фантастичній спортивній формі. Роналду в двох чвертьфінальних матчах ЛЧ проти “Баварії” і півфіналі проти “Атлетико” забив аж вісім (!) голів. А Буффон на цих же стадіях турніру, в двох матчах проти “Барселони” (!) й одному проти “Монако”, не пропустив жодного.

Фіналісти футбольної Ліги чемпіонів визначилися вже після перших півфінальних матчів. На 99 % 3 червня у Кардіффі зіграють переможці цих поєдинків - мадридський “Реал” і туринський “Ювентус”. І справа навіть не в тому, що “вершкові” й “Стара синьйора” забезпечили собі перед матчами-відповідями комфортну перевагу в рахунку. (Як довела “Барселона” у протистоянні з ПСЖ, відіграти можна навіть чотири голи. Щоправда, якщо тебе тягнуть за вуха судді). “Атлетико” й “Монако” - класні команди, але на тлі нинішніх “Реала” і “Ювентуса” виглядають непереконливо. У перших півфінальних матчах ми не побачили, за рахунок чого “Атлетико” й “Монако” можуть через тиждень відігратися. Зате зіркові футболісти “Реала” і “Ювентуса”, здавалося, за потреби могли забити опонентам іще по кілька голів.

Якщо у других півфінальних поєдинках обійдеться без чудес, то у фіналі в Кардіффі на нас чекає очне протистояння двох великих футболістів - форварда “Реала” Криштіану Роналду й голкіпера “Ювентуса” Джанлуїджі Буффона. Обидва зараз у фантастичній спортивній формі. Роналду в двох чвертьфінальних матчах ЛЧ проти “Баварії” і півфіналі проти “Атлетико” забив аж вісім (!) голів. А Буффон на цих же стадіях турніру, в двох матчах проти “Барселони” (!) й одному проти “Монако”, не пропустив жодного.

Роналду у фіналі буде трохи легше. Якщо Криштіану помилиться, не реалізує гольовий момент, то може створити собі ще кілька нагод. Або партнери допоможуть. Якщо ж помилиться Буффон, виправляти його помилку буде нікому. Незавидна воротарська доля... Утім, Джанлуїджі може сподіватися на своїх вірних охоронців - центральних захисників К'єлліні, Бонуччі й Барцальї. Як на мене, ці троє гравців збірної Італії - найкраще оборонне тріо у світі. Та й форварди “Юве”, Дібала та Ігуаїн, готові “підписатися” за Буффона.

Не виключено, що крім переможця Ліги чемпіонів фінальний матч у Кардіффі визначить також володаря “Золотого м'яча”. Якщо переможе “Реал”, то найкращим футболістом світу точно стане Роналду. А якщо виграє “Ювентус”? “Золотий м'яч” найчастіше вручають нападникам... Але я віддав би цей приз Буффону! Не лише за цей сезон, а за всю його блискучу футбольну кар'єру. До речі, 39-річний Буффон вигравав у футболі все, крім Ліги чемпіонів. Чи підніме нарешті Джанлуїджі над головою “вухастий” кубок? Це залежить і від Криштіану...

Схожі новини