Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дівчат «бунґа-бунґа» залишили без «зарплатні»

Донька Сильвіо Берлусконі також вижене красунь із розкішних вілл, де їх поселив експрем'єр Італії

Двоє дівчат «бунґа-бунґа», Алессандра Сорчінеллі й Барбара Ґуерра, перед Палацом правосуддя в Мілані. Прокурор закидає їм неправдиві свідчення про вечірки, які відбувалися на віллі Сильвіо Берлусконі в Аркоре... Фото milano.corriere.it
Двоє дівчат «бунґа-бунґа», Алессандра Сорчінеллі й Барбара Ґуерра, перед Палацом правосуддя в Мілані. Прокурор закидає їм неправдиві свідчення про вечірки, які відбувалися на віллі Сильвіо Берлусконі в Аркоре... Фото milano.corriere.it

Рада родини Берлусконі, в якій після смерті колишнього прем'єр-міністра Італії найбільший вплив на прийняття рішень має його донька Марина, припинила щомісячні виплати 20 молодим жінкам, які відвідували вечірки на віллі Сан-Мартино в Аркоре (поблизу Мілана). Ті еротичні вечірки, які організовував невтомний Берлусконі, ЗМІ Італії назвали «бунґа-бунґа».

Щомісячні чеки на суму 2500 євро для кожної з дівчат, що брали участь у вечірках «бун­ґа-бунґа», були для експрем'єра Італії, зазначає тамтешня преса, «компен­сацією за іміджеву шкоду, заподіяну молодим жінкам під час званих про­цесів Рубі».

Гучний Rubygate був тривалим (2010−2021) політичним і судовим секс-скандалом за участі тодішнього прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі. Розслідування у цій справі виявило, що підстаркуватий «живчик» Берлус­коні мав кілька сексуальних контактів із неповнолітньою тоді марокканкою Карімою Ель Махруґ, більш відомою як Рубі Рубакуорі…

Ось лише один зі скандальних епі­зодів. Коли 2010 року Каріму затрима­ли за крадіжку, Берлусконі зателефо­нував у комісаріат поліції і попросив звільнити дівчину. Мовляв, оскіль­ки вона є «племінницею» тодішньо­го президента Єгипту Мубарака, то її арешт може зашкодити інтере­сам Італії… У справі Rubygate трива­ли численні судові процеси, однак усе завершилося виправданням енергій­ного італійського експрем'єра.

Дівчата, яких у італійських ЗМІ на­зивають Olgettine (цей неологізм, що потрапив до мовної енциклопедії Treccani, походить від назви вулиці, де розташована вілла Сан-Мартино), за­галом одержали від Сильвіо Берлус­коні 11 мільйонів євро. ЗМі Італії пи­шуть, зокрема, про Барбару Ґуерру, близнючок Імму й Елеонору Де Віво і Алессандру Сорчінеллі. Щедрість сексуально активного експрем'єра забезпечила їм цілком комфорт­не проживання на розкішних віллах… Але тепер усе змінилося. «Дівчата, які мріяли про світ розваг, залишаються наодинці. І ризикують знову опинити­ся у центрі судових новин», — прогно­зують італійські ЗМІ.

Усе через те, що прокуратура Міла­на подала у справі щодо Рубі й компа­нії апеляцію до Верховного суду Іта­лії (5 березня 2024 року цю апеляцію розглянуть судді 6-ї кримінальної па­лати). Дівчат «бунґа-бунґа» звинува­чують у брехливих свідченнях. На дум­ку прокурора, за гроші, які Olgettine протягом багатьох років одержували від Берлусконі, той купував їхнє мов­чання або ж неправдиві свідчення про те, що насправді відбувалося на віллі в Аркоре…

Дівчата Берлусконі також втра­тять право мешкати на віллах, де їх поселив хтивий дон Сильвіо. Зокре­ма, до 31 грудня Ґуерра має покину­ти віллу в Бернареджіо поблизу Мон­ци, побудовану за проєктом відомого архітектора Маріо Ботта. Берлуско­ні також придбав іншу віллу в Берна­реджіо — для Сорчінеллі, яка тепер також мусить виїхати. Загалом, роди­на Берлусконі вирішила до кінця року розірвати договори про винаймання помешкань і вілл із усіма молодими жінками, яких утримував італійський експрем'єр.

А тим часом…

Марокканка Каріма Ель Мах­руґ, відома як Рубі, цього року видала біографічну книгу «Карі­ма», в якій відгукується про Силь­віо Берлусконі досить позитивно (книга починається фразою «Я не повія»). «Берлусконі ставився до мене з повагою, — розповіла Рубі на презентації книги. — Я ніколи не заперечувала, що під час шес­ти візитів до його дому отримува­ла фінансову допомогу. Не йдеть­ся про п’ять мільйонів євро, проте для мене це були чималі гроші. Тому що дозволяли мені не спати на вулиці, купувати їжу й переси­лати щось мамі. Саме тому гово­рю про свою вдячність Берлус­коні». Зараз Каріма живе зі своїм партнером і донькою у Ліґурії (іта­лійський регіон на узбережжі Се­редземного моря, сусідує з фран­цузькою Рив'єрою).

Схожі новини