Передплата 2024 «Добра кухня»

Нуланд обговорила із Сурковим розведення сторін на Донбасі

  • 06.10.2016, 10:08
  • 1 848

Як зазначається, обидві сторони підтвердили важливість такого кроку.

США і Росія підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування в Донбасі є важливим початковим кроком, але належить зробити набагато більше. Про це повідомили в посольстві США в Москві.

Заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд разом зі старшими директорами Ради національної безпеки США Селестою Уолландер і Чарльзом Купчаном зустрілися в Москві з російськими офіційними особами, в тому числі з помічником президента РФ із зовнішньої політики Юрієм Ушаковим і помічником президента РФ Владіславом Сурковим для обговорення ситуації на Донбасі.

"Обидві сторони підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування є важливим початковим кроком на шляху поліпшення ситуації з безпекою, але належить зробити набагато більше", - наголошується в повідомленні.

Сторони також розглянули поточну роботу по таких аспектах Мінських угод, як політичні питання, питання безпеки та гуманітарні питання.

"Заступник держсекретаря Нуланд і гпані Уолландер також зустрілися з представниками громадянського суспільства і релігійних організацій", - повідомляє американське посольство.

Нагадаємо, Тристороння контактна група у Мінську на засіданні 21 вересня підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі. Вона передбачає створення трьох зон безпеки, площею не менше 2 на 2 кв км кожен, у населених пунктах Золоте, Петрівське та Станиця Луганська. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів.

В районі міста Золоте Луганської області на 10-й день після домовленостей в Мінську сторони здійснили розведення сил. У Станиці Луганській та у Петровському розведення сторін дотепер було неможливе через обстріли з боку бойовиків.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 5 жовтня сторони узгодили, що 7 жовтня відведення сторін відбуватиметься в Петрівському, 9 жовтня - у Станиці Луганській. Крім того, Україна висунула бойовикам вимогу надати точну інформацію про всіх українських заручників.

Джерело: Інтерфакс

Схожі новини