Передплата 2024 ВЗ

Сенатор США: "Не можна впроваджувати санкції проти РФ і разом будувати газопроводи"

  • 17.04.2016, 12:11
  • 2 449

Країнам світу слід бути послідовними у стосунках з Росією, не можна впроваджувати санкції проти РФ і одночасно разом з нею будувати газопроводи.

Про це заявив американський Сенатор Кріс Мерфі на безпековому форумі «GLOBSEC», що проходить в Братиславі, передає кореспондент Громадського.

«Самими санкціями проти Росії не обійтися. Є іронія в тому, що деякі країни дискутують про санкції, а потім обговорюють побудову газопроводів. Якщо ми хочемо послати сильний сигнал Росії, то варто обмежити той ресурс, який вона використовує для тиску на Європу. Я маю на увазі природний газ», — заявив він.

Голова Європейського комітету в Сенаті США він також зазначив, що Росія звично для себе грає в довгу гру, тому і відповідь має бути системною. «Не короткі покарання, а роки санкцій дають результат», — наполягає сенатор наводячи приклад Ірану, який, на його думку спрацював.

Обговорюючи можливість фінансової допомоги Мерфі уточнив, що сьогодні кошти є куди дієвішим інструментом, аніж пряма військова допомога.

Говорячи про Україну, сенатор від Демократичної партії зауважив неприпустимість анексії Криму та необхідність виконання усіх пунктів Мінський домовленостей. І додав, що не потрібно ставити умови для того, щоби захищати суверенність держави, однак, на його думку, в проведенні економічних реформ в Україні не завадить чіткості.

Американський політик стверджує, що якби не було єдності союзників, шанси, що «зелені чоловічки» не з’явилися на території країн НАТО не такі вже й малі.

Сенатор Мерфі прогнозує, що не залежно від того, який кандидат переможе на виборах США, що відбуватимуться в листопаді, радикальної зміни в політиці США не буде, і в той самий час каже, що Дональд Трамп буде загрозою для будь-яких відносин.

Схожі новини