Передплата 2024 ВЗ

Пайєтт назвав найбільшу помилку України в боротьбі з російською пропагандою

  • 30.01.2016, 19:02
  • 2 533

За словами американського посла, Кремль в рамках своєї стратегії розгорнув відносно України "геббельсівську пропагандистську машину".

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що "Міністерство правди", який намагається створити альтернативні історії - це велика помилка української влади та українського народу, а перемогти в інформаційній війні можна тільки правдою і створенням успішної, європейської, демократичної України.

Дж.Пайетт зазначив, Кремль в рамках своєї стратегії розгорнув відносно України "геббельсівську пропагандистську машину".

"Найбільша помилка, яку ми могли зробити, найбільша помилка, що Україна може зробити - це витратити весь свій час і всю свою енергію на спростування цієї брехні - витратити всі свої сили, щоб сказати:" Тут немає фашизму! Про що ви говорите ?! "Це саме те, чого хоче Росія", - цитує Дж.Пайетта прес-служба посольства США в Україні.

Посол застеріг українців від психологічного пастки - "дзеркального відображення", коли "ви успадковуєте звичку відображати поведінку вашого опонента".

"І це, я вважаю, один з ризиків для України. Це велика помилка української влади, українського народу, створення фабрики тролів, як Санкт-Петербурзі, щоб штампувати контрпропаганду в соцмережах. Велика помилка - створювати" Міністерство правди ", який намагається створити альтернативні історії. Це не допоможе перемогти в цій інформаційній війні ", - заявив Дж.Пайетт.

Він зазначив, що насправді Україна не потребує фінансованих державою ЗМІ.

"Те, що потрібно Україні - це успішна Україна ... Найпотужнішим відповіддю гібридної війні та інформаційної кампанії Кремля проти цієї країни є успішна, модернізована, європейська, демократична Україна", - вважає посол.

Він також додав, що пріоритетом №1 для українського суспільства в 2016 році повинна сталь боротьба з корупцією.

"Це ключове питання в демонстрації того, що Україна рухається вперед. У цьому зв'язку, я б сказав, найкраща зброя проти" Кисельових "у світі - це ваша Антикорупційна прокуратура. Це заступники генерального прокурора, як Давид Сакварелідзе, які намагаються залучити злочинців до відповідальності . Це ваше НАБУ (Національне антикорупційне бюро - НФ.). Всі ці інститути будуть рішуче підтримувати в США ", сказав посол.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини