Передплата 2024 «Добрий господар»

Опалювальний сезон в Україні розпочнуть з 15 жовтня, — Гройсман

Офіційно опалювальний сезон в Україні стартує 15 жовтня, але влада на місцях можуть приймати рішення про старт подачі опалення в будинку, враховуючи реальні погодні умови.

Про це під час засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «112 Україна».

«Ми сьогодні приймаємо рішення про початок опалювального сезону з 15 жовтня. Але кожен орган місцевого самоврядування має право індивідуально визначитися, коли розпочати опалювальний сезон враховуючи реальні погодні умови», — заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр також запевнив, що в Києві гарячу воду і опалення подадуть найближчим часом.

«До мене звернувся київський міський голова за допомогою в цьому питанні. Уряд всім, чим зміг, допомогло, для того, щоб питання було вирішено у найближчі дні, можливо, в найближчий тиждень, Київ отримав всі житлово-комунальні послуги, включаючи з гарячою водою і теплом», — додав Гройсман.

Відзначимо, в Кабміні констатували готовність України до опалювального сезону ще 14 вересня. За даними Мінрегіону, соціальна інфраструктура України майже на 100% готова, в середині минулого місяця почалися запуски на всіх котельнях.

Схожі новини