Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд наклав арешт на майно міністра Омеляна

Солом’янський районний суд Києва заарештував майно міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це в коментарі «112 Україна» повідомила прес-секретар суду Яна Квітченко.

«Слідчий суддя сьогодні розглянув два клопотання. Розгляд клопотань здійснювався в закритому режимі, а враховуючи вимоги норм процесуального законодавства, виключаю можливість деталізовано говорити про те, на яке саме майно накладається арешт. Клопотання надійшли, їх розглянуто, дійсно накладено арешт», — наголосила Квітченко.

У той же час прес-секретар Міністерства інфраструктури України Марія Томко на своїй сторінці в Facebook написала, що «за непідтвердженою інформацією, арештовано майно Омеляна: квартира (60 кв. м.) і машина брата міністра».

«У власності Володимира Омеляна залишилися не заарештованими краватки, шкарпетки і з кілька сотень книг», — наголосила Томко.

Нагадаємо, 13 вересня, НАБУ повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. За даними бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Сам міністр всі звинувачення заперечує і каже, що «неможливо знайти те, чого немає». Омелян повідомив, що не збирається йти у відставку через це.

Під час суду прокурори просили обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді внесення застави у розмірі 5 млн грн. Однак суд відпустив Омеляна на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і нардепа Федіра Бендюженка. Омеляна також зобов'язали здати паспорти.

Схожі новини