Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Димінський готується до повернення в Україну. І на суді скаже, що він «голий-босий»

Галицький олігарх, що підозрюється у скоєнні смертельної ДТП, програв апеляцію на заочний арешт

Апеляційний суд Києва залишив у силі заочний арешт галицького олігарха, президента футбольного клубу «Карпати» Петра Димінського (нагадаємо, він підозрюється у причетності до смертельної дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої загинула 31-річна Наталія Тріла). Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Києва.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського райсуду Києва від 1 березня 2018 року залишено без змін, а апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Димінського П. П., — без задоволення.

Нагадаємо, 1 березня суд заочно обрав запобіжний захід Петру Димінському — тримання під вартою. Від 22 серпня 2017 року Димінський перебуває поза межами України. Димінський є особою, яка переховується від органів досудового розслідування, офіційна дата зникнення — 11 грудня 2017 року.

Його оголошено в національний розшук, і йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 286 — «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження». Санкція статті — позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Бізнесмен заперечує свою провину в ДТП. Він поскаржився в комісію Інтерполу, щоб його не оголошували у розшук в інформаційній системі організації.

Нещодавно в інформпросторі з’яви лося повідомлення, що Петро Димінський переписав телеканал ZIK на дружину та дітей. Як повідомила Національна

рада з питань телебачення і радіомовлення, Петро Димінський вибув зі складу власників телеканалу ZIK. Відтепер кінцевими бенефіціарами будуть лише три особи, а саме дружина та доньки бізнесмена. Це — Димінська Олена Іванівна, Димінська Жанна Петрівна, Димінська Анастасія Петрівна. Крім того, на телеканалі відбулися кадрові перестановки. Директором телеканалу замість Ігоря Туркевича став Віктор Козій. Туркевич разом із Вадимом Заком вибув з редакційної ради мовників, до якої входять Віктор Козій, Тарас Смакула, Данило Нікуленко та Остап Дроздов.

«Законність восторжествувала, — прокоментував ситуацію для «ВЗ» радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко. — Це означає, що судді впевнені: Димінський буде засуджений і покараний. Те, що він переписав активи на дружину й доньок, свідчить про те, що він готується до повернення в Україну. І на суді скаже, що він «голий-босий».

Схожі новини