Передплата 2024 «Добра кухня»

Пам’ятні заходи в столиці: Петро Порошенко і перша леді вшанували загиблих на Майдані

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні під час трагічних подій на Майдані.

Про це повідомив його речник Святослав Цеголко у Twitter.

Глава держави з дружиною прийшли зі свічками до Хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні й вклонилися загиблим.

Порошенко також написав у Facebook, що "Герої Небесної сотні – справжні янголи-охоронці України".

"Вони віддали найголовніше, що у них було – свої життя – за кращу долю для нас, назавжди ставши орієнтиром для майбутніх поколінь вільних українців", – зазначив президент.

У центрі Києва, по вул. Інститутській і на Майдані, активісти вшановують пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні, повідомляє Укрінформ.

Рух по Хрещатику частково перекритий. На проїжджій частині ближче до Майдану стоять плакати із зображенням свічок та портретами з іменами загиблих героїв Небесної Сотні. Біля плакатів стоять ще не запалені лампадки, люди покладають квіти.

Біля стели Майдану встановлено кілька десятків конструкцій з прапорами України.

На Майдані та біля нього наразі знаходиться кілька десятків людей. Вони тримають у руках прапори України, червоно-чорні прапори, вінки.

По Інститутській рух також частково перекрито, зокрема рух біля Алеї Героїв Небесної сотні. Активісти, що перебувають на Інститутській, виконали гімн України.

По Інститутській і на Хрещатику, біля Майдану, чергують машини патрульної поліції.

Біля портретів загиблих Героїв Небесної сотні по Інститутській люди покладають квіти та вінки, горять лампадки. Ближче до входу в метро Хрещатик по Інститутській чергує карета "Швидкої".

Сьогодні в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Схожі новини