Передплата 2024 ВЗ

Рада врегулювала забезпечення житлом військових, мобілізованих під час АТО

  • 07.11.2017, 13:58
  • 2 680

За документ після кількох невдалих спроб проголосували 243 нардепа.

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4995 "Про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, загиблих при виконанні обов'язків військової служби".

Зокрема, законом передбачається упорядкувати питання забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців, які призвані на військову службу по мобілізації, на особливий період, шляхом визначення порядку, який передбачає розміщення в казармах (на кораблях) згідно із Статутом внутрішньої служби Збройних сил України. Згідно з законом, планується збереження деяких житлових прав військовослужбовців, які призвані на військову службу по мобілізації, на особливий період, шляхом запровадження норм, згідно з якими за тимчасово відсутніми військовими цієї категорії зберігається жиле приміщення більше шести місяців.

Також передбачається створення правових підстав для посилення соціального захисту сімей військових, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції (АТО). Зокрема, передбачається, що забезпечення житлом у разі потреби цієї категорії сімей здійснюється в порядку, що визначається Кабінетом міністрів України.

Депутати ухвалили проект виборчого кодексу — це одна з вимог мітингувальників під Радою

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект виборчого кодексу, який передбачає пропорційну виборчу систему за відкритими списками.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

За законопроект проголосували 226 народних депутатів.

Документ передбачає нову виборчу систему з відкритими партійними регіональними списками. За такої системи громадяни будуть обирати не тільки партію, але й політика із запропонованого партійного списку кандидатів по кожному регіону держави.

Ухвалення цього закону було однією з трьох вимог учасників акції «Велика політична реформа» під будівлею парламенту, яка розпочалася два тижні тому.

Тепер документ має розглянути комітет, внести додаткові правки. Після цього депутати зможуть прийняти закон вцілому.

Рада відмовилася відправити Авакова у відставку

Аваков подякував парламенту за довіру.

Сьогодні Верховна Рада України не підтримала проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з займаної посади.

Згодом у своєму Твіттері Арсен Аваков подякував депутатам за підтримку.

Рада відмовилася відправити Авакова у відставку

Для звільнення глави МВС не вистачило голосів депутатів.

Відставку Авакова підтримав лише 31 парламентарій, 102 проголосували проти, ще 56 утрималися.

Посмотреть изображение в Твиттере

Відповідний документ №5041 внесли в Раду народні депутати Сергій Каплін та Андрій Немировський.

Формальним приводом для цього стало те, що син міністра Олександр Аваков став фігурантом кримінальної справи про рюкзаки для МВС.

Джерело: НВ

Схожі новини