Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В ОБСЄ теж відреагували на "Малоросію"

  • 19.07.2017, 10:20
  • 3 675

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, глава МЗС Австрії Себастьян Курц закликав проросійських бойовиків на Донбасі не ставити під загрозу виконання Мінських угод.

Про це йдеться в заяві австрійського головування в ОБСЄ, передає Укрінформ.

"Я закликаю всі сторони конструктивно працювати, використовуючи існуючі переговорні формати, особливо Тристоронню контактну групу, проявляти свій інтерес і вирішувати конкретні питання, які стосуються людей, що живуть на сході України", - заявив дипломат.

Курц заявив про стурбованість "провокаційною риторикою, яка лунає з Донецька" - оголошення "глави ДНР" Захарченко та створення "Малоросії".

Він також закликав сторони утримуватися від будь-яких конфронтаційних заяв і дій, які ставлять під загрозу виконання Мінських домовленостей і кидають виклик суверенітету та територіальній цілісності України".

Джерело: Українська правда

Гризлов: "Заява Захарченка про "Малоросію" суперечить Мінську"

Представник РФ в Мінську заявив, що заява Захарченка має відношення до інформаційної війни і не є предметом реальної політики.

Представник Росії в тристоронный контактній групі Борис Гризлов назвав заяву ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка такою, що не вписуються в мінський процес і нікчемною в правовому сенсі. Про це повідомляє ТАСС.

"Ця ініціатива не вписується в мінський процес, я сприймаю це тільки як запрошення до дискусії, ніяких правовстановлюючих наслідків дана заява не має", - сказав він.

"Швидше за все, ця пропозиція має відношення до інформаційної війни і не є предметом реальної політики", - сказав Гризлов.

"Я розглядаю це як відповідь на провокаційні заяви київських високопоставлених політиків, які часто абсолютно неприйнятні", - додав він.

Джерело: Ліга.нет

Франція закликає Росію засудити заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Дії терориста порушують домовленості, досягнуті в мінському та нормандському форматах.

Франції закликає Росію засудити заяву "керівництва" терористичної організації "ДНР" про створення проекту під назвою "Малоросія", повідомляє Міністерство закордонних справ країни.

"Ми закликаємо Росію засудити той факт, який є порушенням Мінських угод і зрадою духу переговорів у "нормандському форматі"", - наголошується в заяві французького зовнішньополітичного відомства.

У міністерстві також зазначили, що Франція залишається вірною принципу повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України "у її визнаних міжнародним співтовариством кордонах".

Французькі дипломати закликали Росію "посилити роботу, щоб покласти край конфлікту".

Джерело: ZN.UA

Берлін засудив заяву Захарченка щодо "Малоросії", чекає такої ж реакції від РФ

Німецький федеральний уряд засудив заяви ватажка сепаратистів "ДНР" Олександра Захарченка щодо "заснування Малоросії".

Офіційний Берлін вважає такий крок "повністю неприйнятним", зазначила у коментарі Deutsche Welle речниця уряду ФРН.

"Захарченко не має легітимного права говорити за цю частину України. Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме та не визнаватиме його", - зазначається в заяві.

Берлін вважає переговори єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні, наголосила речниця німецького уряду. Ідеться, зокрема, про виконання мінських угод Росією, Україною та сепаратистами на Донбасі, яких підтримує Москва.

Геращенко: «На це не варто звертати увагу, варто робити своє - посилювати тиск на РФ, посилювати армію...»

Марчук: "Заява Захарченка блокує переговорний процес"

За словами Марчука, Росія намагається заблокувати Мінський процес, але при цьому звинуватити в усьому Україну.

Представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук вважає, що заява лідера незаконного збройного формування "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" може паралізувати переговори Тристоронньої контактної групи.

Про це він сказав 18 липня у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Завтра засідання, а сьогодні - заява Захарченка - така, яка в принципі блокує завтра взагалі переговорний процес. Завтра, який би не був порядок, чи той, що запропонувала ОБСЄ, чи ми його можемо відредагувати, то ми почнемо обговорення з цієї заяви Захарченка. Бо така заява означає, що немає про що говорити", — сказав він.

На думку представника Києва в безпековій підгрупі, альтернатива Мінському чи Нормандському формату може бути, але "проблема не у форматі, а в тому, хто і як зможе змусити Росію вивести війська з території України".

Бойовики окупованої Луганщини відхрестилися від "Малоросії"

Ватажки бойовиків з окупованих територій луганської області заявляють, що не беруть участі у створенні "Малоросії".

Про це заявив Володимир Дегтяренко який називає себе главою "народної ради" утворення "ЛНР", слова якого наводить сайт бойовиків ОРЛО.

"ЛНР" не направляла своїх офіційних делегатів до Донецька для участі в засіданні представників регіонів України. Більше того, ми навіть не були поінформовані про намір провести цей захід, з нами це питання не узгоджувалося", - зазначив Дегтяренко.

Він підкреслив, що "на даний момент доцільність подібного кроку викликає великі сумніви".

"Адже подібні рішення можна приймати тільки з урахуванням думки самого народу. Крім того, на сьогоднішній день ми дотримуємося Мінських угод, альтернативи яким немає", - заявив він.

"Ми готові обговорити це питання в разі надходження пропозицій. Але, повторю ще раз, це питання не надходило на розгляд", - додав він.

Раніше ватажок ОРДО Олександр Захарченко запропонував замість України створити державу Малоросію.

При цьому на сайті бойовиків ОРЛО жодних повідомлень не було.

Порошенко відреагував на "Малоросію": "Захарченко — не політична фігура»

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом, попри будь-які заяви з боку бойовиків.

Про це президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції у Грузії, відповідаючи на питання Reuters.

"Проект "Новоросія" був похований. Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом", - заявив Порошенко, слова якого у твіттері навів його речник Святослав Цеголко.

Крім того, Порошенко заявив, що ватажок бойовиків Захарченко не є політичною фігурою.

"Захарченко - не політична фігура, а маріонетка, яка транслює кремлівські заяви", - зазначив Порошенко, слова якого навів співробітник прес-служби АП Ярема Дух.

Клімкін: "ДНР" розігрує абхазький сценарій заявами про "Малоросію"

Росія намагається розіграти абхазький сценарій на Донбасі завдяки заявам ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії".

Про це у своєму аккаунті в Twitter написав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Він розповів, що наразі українська делегація перебуває з візитом у Грузії, а Кремль тим часом намагається "розіграти абхазький сценарій на Донбасі". Втім, за його словами, Україна та її держави-партнери не дадуть Росії цього зробити.

"Кремлівські ляльководи зі своїми донбаськими маріонетками влаштували черговий балаган, витягнувши з нафталіну Малоросію", - наголосив Клімкін.

Муженко про заяви Захарченка: «Хворі фантазії»

Начальник Генштабу України Віктор Муженко назвав заяви бойовики про створення "Малоросії" хворими фантазіями.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Український народ поховав "новоро$$ію", похоронить і "малоро$$ію". Хворі фантазії російських маріонеток завжди зникають як мара. Територіальний суверенітет України буде відновлено. Беззаперечно", - написав він.

Водночас представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська назвала такі заяви "черговим загостренням уяви" бойовиків.

"Чергове загострення уяви ватажків бойовиків щодо "держави" з девальвуючою ще декілька років тому назвою є предметом не для політологічних аналізів, а ментальних (в контексті медицини). Не цим людям давати оцінку Україні, адже, їх соціальні ліфти були засновані на єдиному завданні: підрив спроможності, зміна курсу, знищення нашої держави", - написала вона.

Захарченко оголосив про створення "Малоросії"

Терорист говорить про перехідний період.

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про створення "перехідної держави Малоросія". Про це повідомляє РИА "Новости".

Головний терорист Донеччини стверджує, що ситуація на Донбасі зайшла у глухий кут, а війну на Сході в традиціях російської пропаганди назвав "громадянською".

"Ситуація зайшла в глухий кут. Ми пропонуємо план реінтеграції країни... Щоб зупинити громадянську війну ми обговорили ситуацію і дійшли висновку, що Україна показала себе як держава, яка не відбулася. Київський режим не в змозі залишити громадянську війну... Пропоную заснувати державу Малоросія. Малоросія - незалежна молода держава. На перехідний період до 3 років ", - сказав журналістам Захарченко.

На сайті терористів "ДАН" з'явилася інформація про те, що про створення "Малоросії" нібито оголосили "представники "ДНР", "ЛНР" і 19 регіонів України", а столицею фейкової держави обрали окупований Донецьк.

"Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яке є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, оскільки назва Україна дискредитувало себе", - вказується в тексті.

Джерело: ТСН

Схожі новини