Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дніпрі на мітингу почубилися соціалісти і профспілки

  • 01.05.2017, 14:26
  • 3 511

У Дніпрі сталася сутичка між демонстраціями, які організували на Першотравень партія соціалістів та незалежні профспілки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коли демонстрація профспілок зупинилася на площі біля міськради, щоб послухати виступ одного з організаторів, з нею порівнялася колона з прапорами "Соціалістів".

Профспілкові мітингувальники намагалися вручити соціалістам листівки, але чоловіки спортивної зовнішності забороняли це робити. Почалася штовханина, яку швидко розборонили поліцейські.

У Вінниці під час мітингу стався конфлікт

Близько 20 молодих людей намагалися завадити проведенню заходу та почали виривати з рук прапори.

У Вінниці під час проведення мітингу, присвяченого Дню солідарності трудящих 1 травня, виникла конфліктна ситуація між мітингувальниками і молодими людьми з протилежними політичними поглядами, повідомили у прес-службі поліції Вінницької області.

Зазначається, що близько 20 молодих людей, які не поділяли політичні погляди мітингувальників, намагалися завадити проведенню заходу та почали виривати з рук прапори, передає УТ.

«Конфліктну ситуацію швидко припинили працівники поліції, які відтіснили з натовпу молодиків та змусили покинути територію проведення мітингу. Поліцейські не допустили подальшого розгортання конфлікту та забезпечили правопорядок до завершення заходу», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, серед учасників інциденту постраждалих не зафіксовано.

Повідомляється, що дана подія внесена до журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Поліцією встановлені учасники події, їх діям буде дана правова оцінка. Проводиться перевірка.

В якийсь момент супротивні сторони, які мітингували одночасно, перекрикуючи одні одного, зійшлися впритул і почали конфліктувати. Відразу ж у ситуацію втрутилася поліція, яка перебувала на площі у великій кількості, і припинила конфлікт.

В Україну не пустили іноземців, яких запідозрили у підготовці провокацій в Одесі

Були затримані громадян Киргизстану, Білорусі та Росії, які нібито прибули до України для участі у спортивних змаганнях.

Працівники Державної прикордонної служби України спільно з працівниками Служби безпеки України та Національної поліції затримали вісьмох іноземців, які прямували до Одеси без вказівки чіткої мети свого візиту, повідомили у прес-службі ДПСУ у понеділок, 1 травня.

Зазначається, що у неділю, 30 квітня, були затримані восьмеро осіб - громадян Киргизстану, Білорусі та Росії - міцної статури, які нібито прибули для участі у спортивних змаганнях.

За інформацією, семеро із них - четверо громадян Киргизстану та троє громадян Білорусі - прилетіли рейсом «Мінськ - Одеса», а громадянин Росії прибув із Дубаї в «Бориспіль».

«В результаті комплексної перевірки правоохоронці встановили, що особи прибули на запрошення громадської організації, яка, ймовірно, залучала бойовиків на «Куликове поле», які також брали участь у спробах силового захоплення будівель державних органів влади», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що всіх виявлених осіб, які не змогли вказати чіткої мети свого перебування на території України, через кордон не пропущено та повернуто зворотними рейсами.

Проукраїнські активісти не дали розгулятись "ватнікам"

Сьогодні в Харкові на площі Конституції почався першотравневий мітинг.

Учасники прийшли з червоними прапорами, але без радянської символіки.

На мітингу, що переріс в ходу, присутні антиНАТОвські лозунги, а також заклики «зупинити громадянську війну». Пенсіонери тримають в руках плакати з написами: «Досить роздувати пожежу громадянської війни в Україні!», «НАТО стоп», «Вимагаємо зупинити криваву АТО на Донбасі», передає «Диалог.UA”.

Активісти під червоними прапорами і з вигуками "Слава трудовому селянству" прийшли до пам'ятного знаку недалеко від Благовіщенського собору, де розпочався мітинг.

Під час руху до колони приєдналися проукраїнські активісти. Вони стали на чолі ходи з національними прапорами і скандували "Чемодан, вокзал, Росія". В цей же час організатори мітингу розповідають про безвіз і про те, що "наші діти будуть працювати там в борделях". Поліція затримала одного з учасників першотравневого мітингу: той напав на проукраїнського активіста. За даними очевидців, захід проходить відносно спокійно, без провокацій.

Тим часом проукраїнські активісти заблокували монумент, до якого учасники першотравневого мітингу хотіли покласти квіти. Пізніше учасникам акції дозволили покласти квіти під українськими прапорами і під вигуки "Комуняку на гілляку".

У Києві відбувається першотравневий мітинг

Учасники маршу-акції, яка присвячена Міжнародному дню трудящих, прибули на Європейську площу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у заході беруть кілька тисяч осіб. Вони несуть прапори із надписами "Соціал-демократична партія", "Київська міська рада професійних спілок", прапори України та повітряні кульки червоного кольору із надписом 1 травня. Також вони тримають плакати зі словами: "Першотравню бути", "За мир, працю, справедливість" тощо.

Зараз учасники маршу згуртувалися довкола сцени із символікою СДП, яку встановлено біля Українського дому.

По периметру Європейської площі чергують близько двох сотень правоохоронців та кілька машин патрульної поліції.

Незабаром мають розпочатися виступи учасників мітингу.

Схожі новини