Передплата 2024 ВЗ

Поліція розкрила подробиці нічної стрілянини у «бурштиновому» містечку на Житомирщині

  • 16.01.2017, 11:38
  • 2 462

За попередньою інформацією, конфлікт виник унаслідок кримінальних розбірок між олевчанами та приїжджими львів’янами.

У ніч на 16 січня на центральній площі Олевська внаслідок збройної сутички шестеро людей поранено, один загинув, повідомляє на офіційній сторінці поліція Житомирської області, передає УТ

"У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо — жителі Олевського району та ще троє — львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. Поранені госпіталізовані, їм надається необхідна медична допомога", — зазначено в повідомленні.

На місці працюють слідчо-оперативні групи ГУ Нацполіції в Житомирській області, експерти вибухотехнічної служби та спецпідрозділ ГУНП.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею "Замах на вбивство". Слідство триває.

Начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко у фейсбуці пише, що конфлікту передувало з'ясування стосунків між чоловіками в кафе і на дискотеці.

Водночас депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук у фейсбуці написав, що під час сутички приїжджі кинули в натовп гранату.

"Близько 12-ї години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше три автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності, озброєні пістолетами і гвинтівками. Вони почали розстрілювати молодих хлопців, які перебували поблизу кафе і парковки. Під час масової сутички хтось із приїжджих кинув у натовп гранату, як наслідок - багато молодих людей отримали поранення різного ступеня", - зазначив він.

За даними Ніколайчука, приїжджі сіли в авто і виїхали за межі міста. У місті, заявив депутат, готують акції протесту.

У «бурштиновому» містечку на Житомирщині сталася стрілянина - є загиблі

Близько опівночі відбулася сутичка із застосуванням зброї. Є інформація про одного загиблого, передає УТ.

У Житомирській області в місті Олевськ, яке вважається «бурштиновим» краєм, у ніч на 16 січня невідомі відкрили вогонь, по молодим людям, що перебували поблизу кав'ярні та парковки. У результаті інциденту отримали поранення кілька людей, один з них помер у лікарні. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі написав депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

Близько опівночі відбулася сутичка із застосуванням зброї. Є інформація про одного загиблого.

У Житомирській області в місті Олевськ, яке вважається «бурштиновим» краєм, у ніч на 16 січня невідомі відкрили вогонь, по молодим людям, що перебували поблизу кав'ярні та парковки. У результаті інциденту отримали поранення кілька людей, один з них помер у лікарні. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі написав депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

«Картина вражає зухвалістю: близько 12 години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше 3 автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності озброєні пістолетами та гвинтівками. Вони розпочали розстрілювати молодих хлопців які знаходилися поблизу кав'ярні та парковки. Під час масового зіткнення, хтось з приїжджих кинув в натовп гранату, як наслідок багато молодих людей отримали поранення різного ступеня. Когось забрала швидка, хтось поїхав до лікарні з друзями або небайдужими людьми, інші — розбіглися та займаються самолікуванням. Бандити посідали в авто та поїхали за межі міста. Наскільки мені відомо в Житомирській області введено план «Сирена», а до Олевська відправлено спецзагін поліції. Під посиленою охороною перебуває Олевська районна лікарня, яка приймає важкохворих людей. Поблизу лікарні зібралися десятки обурених хлопців з всього району, вони надають допомогу своїм друзям та вимагають неупередженого розслідування зухвалого злочину», - пише Ніколайчук.

Читайте також: Організований саботаж

Він також повідомив, що серед поранених щонайменше двоє немісцевих з «моторошними» наколками.

Окрім того, депутат пише, що місцеві мешканці хочуть привернути увагу влади до проблем бурштинового краю та готують акції протесту. За його словами, до Олевська стягують додаткові сили, місце розстрілу огороджене, там працюють слідчі ГУ Нацполіції Житомирської області. Є інформація з лікарні, що один з поранених помер.

Схожі новини