Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна відзначає 25-ту річницю створення Збройних сил

  • 06.12.2016, 13:24
  • 3 215

Президент на передовій записав привітання для військових.

В Україні сьогодні, 6 грудня 2016 року, відзначається 25 річниця утворення національної армії - Збройних сил України.

Свято було засноване Верховною Радою України постановою від 19 жовтня 1993 року. Дата святкування була приурочена до прийняття закону України "Про Збройні сили України" від 6 грудня 1991 року.

Президент Петро Порошенко, перебуваючи на передовій у зоні АТО, записав відеопривітання для українських військових. Він подякував усім, хто за останні 2,5 роки долучився до будівництва нової армії України.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував військовим. які захищають незалежність України, та побажав воїнам повернутися додому живими і здоровими.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав, що він вдячний кожному українському воїну за незламну волю, відвагу та патріотизм.

“Ви обрали для себе непросту професію - небезпечну та найбільш шановану. Завдяки вашій мужності та професіоналізму українська армія стала однією з найбільш боєздатних у Європі. Професія захисника Батьківщини в нашій країні стає однією з найпрестижніших, кожен третій громадянин нашої держави довіряє Збройним силам. Ви, мужні та сильні, - справжні нащадки запорізьких козаків”, - сказав Турчинов.

Він наголосив, що сьогодні воїни стоять на сторожі суверенітету, територіальної цілісності, державних інтересів України, її європейського майбутнього, боронячи спокій і благополуччя, даючи відсіч агресорові.

“Україна завжди буде пам'ятати своїх воїнів-героїв, які загинули в битвах за свободу та незалежність нашої країни”, - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що українці роблять все для забезпечення своєї армії необхідною зброєю та технікою, тому це свято вважається “святом усього народу, який пишається своїми захисниками.

“Ваш незламний дух, вірність Україні, любов до рідної землі, патріотизм та героїзм є запорукою нашої перемоги над ворогом! Нехай Господь благословить та захистить вас, ваші родини і нашу Україну!”, - сказав Турчинов.

Схожі новини