Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко просить ОБСЄ і ЮНІСЕФ перевірити інформацію про катування підлітків у "ДНР"

  • 13.09.2016, 16:18
  • 2 520

Віце-спікер Ірина Геращенко спрямувала листи до ОБСЄ і ЮНІСЕФ з проханням терміново перевірити інформацію про затримання у "ДНР" українських підлітків, яким приписують "диверсії" та катують їх.

Про це вона написала у Facebook, передає Еспресо.

"Днями в ЗМІ з'явилася шокуюча інформація, що орки в ОРДЛО затримали групу підлітків за "диверсії" і катують їх... Ця інформація, очевидно, потребує перевірки і я думаю, це хороша нагода ЮНІСЕФ перевірити цю інформацію, отримати доступ до нещасних дітей, що їх катують публічними допитами на відео. Те, що ми бачимо на відео - це сталінські часи, сталінські методи, які успішно переймає ФСБ і їх сателіти в ОРДЛО... Відео орки виклали в інтернет. Очевидно, ця інформація потребує перевірки і реакції", - написала Геращенко.

Вона уточнила, що спрямувала відповідні листи до ОБСЄ і ЮНІСЕФ з проханням терміново перевірити цю інформацію.

Також Геращенко збирається підняти це питання в Мінську 21 вересня.

"Принагідно нагадаю, що 2 серпня Рада Безпеки ООН провела відкриті дебати з питання дітей та збройних конфліктів. Там українська делегація привернула увагу до порушення прав дітей в ОРДЛО, де діти стали заручниками орків та наголосила на необхідності відображення цієї проблеми у наступній доповіді Генсекретаря ООН. На жаль, маємо все нові і нові факти порушення прав дитини і про це потрібно говорити на всіх міжнародних майданчиках", - додала Геращенко.

Схожі новини