Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд у справі бійців роти «Торнадо» перенесли на 16 серпня

  • 09.08.2016, 13:00
  • 3 490

Cудове засідання у справі колишніх бійців роти «Торнадо» в Оболонському районному суді Києва перенесли на 16 серпня на 11:30.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, один із захисників раніше заявив, що один з адвокатів, залучений до іншої справи, він не зможе бути присутній на сьогоднішньому засіданні, але обвинувачені наполягають на участі цього адвоката у засіданні.

Раніше, 3 серпня, засідання у цій справі перенесли на 9 серпня у зв’язку з неможливістю доставки до суду обвинувачених.

Адвокат: "Троє обвинувачених екс-бійців "Торнадо" вже були судимі"

Троє з 12 колишніх бійців роти "Торнадо", які є обвинуваченими у справі, що слухається в Оболонськом райсуді Києва, були раніше судимі.

Про це журналістам заявив адвокат "торнадівців" Володимир Якимов, повідомляє Укрінформ.

"Деякі бійці були раніше судимі - троє людей, тільки я не знаю, за якими статтями", - сказав він.

Адвокат уточнив, що йдеться про колишнього командира роти "Торнадо" Руслана Онищенка (він має дві судимості), Максима Глєбова і Анатолія Пламадялу - у них було по одній судимості.

"Онищенко із цього приводу сказав таке: "Я дуже хотів би йти воювати з людьми з вищою освітою, спортсменами, які не курять і не п’ють, але тільки коли війна, чомусь охочих спортсменів там не було. Там були ось такі хлопці, які бралися за зброю і йшли захищати свою Батьківщину", - процитував свого підзахисного Якимов.

Як підкреслив адвокат, на момент, коли формувалася рота "Торнадо", не було жодної людини, у кого була б непогашена судимість. "У них судимість у всіх була погашена", - зазначив він.

Справа «Торнадо»: Оболонський суд в очепленні силовиків

В Оболонському райсуді Києва у вівторок розпочнеться слухання справи екс-співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

Як повідомляє кореспондент Громадського Богдан Кутєпов, під будівлею суду стоять кордони із бійців Національної гвардії.

Під будівлею суду знаходиться народний депутат від фракції «Самопоміч» Семен Семенченко, бійці батальйону «Донбас», люди у камуфляжній формі та люди у цивільному.

Також поблизу будівлі суду чергують машини швидкої допомоги, пожежна машина.

Судове засідання мало розпочатися об 11:30.

12:41 Один із екс-«торнадівців» Руслан Онищенко заявляє, що його не привезли на засідання у вівторок, оскільки він був видалений із зали суду.

12:27 Під будівлею суду кілька осіб влаштували невеликий мітинг на підтримку «торнадівців».

Вони тримають у руках плакати зі словами підтримки «торнадівців», проти «продажних ЗМІ» та проти військового прокурора Анатолія Матіоса.

12:22 Серед інкримінованих обвинувачень екс-співробітникам «Торнадо», згвалтування немає, запевняє адвокат. Він також спростовує, що з боку «торнадівців» мало місце згвалтування.

«Прийшов, помацав за щось чоловік жунку і все», - каже адвокат.

12: 17 Адвокат висловив припущення, що судове засідання може не відбутися сьогодні, через те, що один із захисників в даний час задіяний у іншому процесі.

«Буде слухання і буде вирішувати (переносити засідання чи ні — ред.) тільки суд. Але не прислухатися до думки обвинувачуваних не можна. Безкоштовний адвокат може бути «не в темі». Ми ж захищаємося по суті, а не формально», - каже адвокат.

11:57 Судове засідання ще не розпочалось. Адвокат пояснює чому: «В нас невелика заминка, через те, що один із адвокатів задіяний у газовій справі Онищенка. Я не знаю. Хлопці проти проведення засідання без цього адвоката, але я не знаю як буде далі».

11:51 Адвокат заявляє про «маячню» в обвинуваченні екс-співробітників роти «Торнадо».

«Одна з постраждалих заявила, що її начебто хтось мацав. Згвалтування немає, тим більше неповнолітніх. Це 152 стаття», - сказав захисник.

«Семеро потерпілих, яких допитували почали давати суперечливі свідчення», — каже адвокат.

11:45 Хлопець, який був учасником сутички, розповів, що приїхав на суд підтримати свого товариша.

11:38 Під будівлею суду сталася невелика сутичка. Як кажуть очевидці, силовики начебто «намагалися когось запакувати» і якісь жінки кинулися на захист. Одна із жінок назвалася мамою колишнього «торнадівця».

Нагадаємо, під будівлею Оболонського районного суду Києва, де 2 серпня мало відбутися чергове засідання у справі екс-співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо», відбулись заворушення.

Голова ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі Громадського повідомив, що у сутичках під Оболонським судом постраждали 15 нацгвардійців та 14 поліцейських.

Події під судом кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу — 293 «порушення громадського порядку» та 342 «опір працівникам поліції».

Джерело: Громадське

Схожі новини