Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Парубій: "Єдина помісна православна церква - запорука нацбезпеки"

  • 28.07.2016, 10:47
  • 2 523

Спікер Ради привітав українців з Днем хрещення Київської Русі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубійвважає, що наявність єдиної помісної православної церкви є запорукою національної безпеки.

Про це йдеться в його привітанні з нагоди Дня хрещення Київської Русі - України.

"Наша духовна єдність - це фундамент неподільності Української держави, а єдина українська помісна православна церква стане запорукою національної безпеки", - заявив спікер.

Парубій зазначив, що 1000 років тому хрещення Київської Русі об'єднало державу та зміцнило її навколо єдиної віри, і відтоді Україна є частиною європейської християнської культури.

Порошенко: "Українці хочуть мати єдину помісну Православну церкву"

Лише Варфоломій, Архієпископ Константинополя і Нового Риму, Вселенський Патріарх може допомогти православним України об'єднатися.

Про це заявив президент Петро Порошенко на Володимирській гірці, передає Еспресо.TV.

Президент Петро Порошенко бере участь в урочистих заходах до Дня хрещення Київської Русі-України

Порошенко звернувся до Архієпископа Тельміського Іова з посланням до Вселенського Патріарха Варфоломія.

"Перекажіть, будь ласка, його Всесвятості, що Православна церква України невідкладно потребує уваги з боку Вселенського Константинопольського престолу. Він - єдиний, хто може допомогти православним Україні, об'єднатися і врегулювати канонічний статус Української Церкви в структурі світового православ'я", - заявив Порошенко.

Порошенко заявив, що соціологічні опитування показують, що українці хочуть мати єдину помісну Православну Церкву.

"В цей історичний день ми молимося під хрестом Володимира. Він нібито благословляє древні київські пагорби, благословляє всю нашу Русь-Україну. Володимир заклав фундамент для Української держави. Праця Володимира була епохальною для українського народу. Він був великим реформатором, повів Україну на Захід і привів нам західну культуру", - заявив Порошенко.

Філарет: "Без єдиної церкви не буде України"

Без єдиної Української православної церкви не буде й такої держави, як Україна.

Про це заявив Святійший Патріарх Київський Філарет, передає Еспресо.TV.

"Без єдиної Української православної церкви не буде держави. А буде церква єдина, то буде і держава. Господь створює умови для визнання і об’єднання українського православ’я в єдину церкву і ми бачимо їх. І те, що відбулося у Верховній Раді, яка своєю більшістю виступила за надання Українській православній церкві автокефалії, підтверджує те, що український народ підтримує ідею створення єдиної цілісної православної церкви", - сказав він.

Яценюк привітав українців з Днем Хрещення Руси-України

«Cьогодні — свято нашої духовності, нашої історії, нашого вибору. Вибору на користь свободи і людської гідності, глибоко ціннісного вибору. Як би не тужилися нині кремлівські переписувачі історії, як би не тулилися до нашої давнини, а Володимир хрестив Київську Русь, його вибір — європейський, його княжий знак — наш державний Герб. З днем Хрещення Руси-України, з днем пам'яті князя Володимира Великого всіх нас!», — Написав Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Схожі новини