Передплата 2024 «Добрий господар»

УПЦ КП: "Закликаємо всіх до незастосування насильства на Марші рівності"

  • 10.06.2016, 18:30
  • 2 477

УПЦ КП негативно ставиться до гомосексуалізму та спроб легалізувати одностатеві шлюби, але водночас вона проти насильства стосовно осіб, які мають такі схильності.

Про це йдеться у заяві прес-центру Української Православної Церкви Київського Патріархату, оприлюдненій у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Українська Православна Церква Київського Патріархату разом з іншими традиційними Церквами і релігійними організаціями України — християнами, юдеями та мусульманами, висловлює негативне ставлення до явища гомосексуалізму, до спроб легалізувати в Україні так звані одностатеві шлюби, а також у різний спосіб, у тому числі через вуличні акції, пропагувати одностатеві відносини", - йдеться у документі.

Як зазначають автори заяви, дехто намагається переконати суспільство, що одностатева сексуальність є вродженим варіантом норми, однак насправді ж такий гріховний потяг не є ні вродженою особливістю певної людини, ні варіантом нормальної статевої поведінки.

"З релігійної точки зору одностатева сексуальність є наслідком особистого вільного, але помилкового, вибору людини та проявом глибоко вкоріненого у ній гріха. Тому, як і всякий гріх, цей гріх, з Божою допомогою, людиною може бути подоланий. І першим кроком до цього має бути визнання неприродності й гріховності одностатевих сексуальних відносин", - переконані в УПЦ КП.

У заяві підкреслюється, що в Загальній декларації прав людини, ухваленій ООН (1948 р.), а також у європейській Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (1950 р.) поняття «сексуальна орієнтація» в переліку загальновизнаних прав узагалі не вживається. Натомість у цих документах йдеться про охорону моралі та можливість встановлення задля цього законних обмежень.

"Тому ми вважаємо безпідставними намагання прирівняти до боротьби за права людини публічні акції за схвалення державою і суспільством аморального явища одностатевих відносин. У цьому зв'язку ми з сумом і жалем спостерігаємо позицію підтримки, висловлену таким акціям з боку низки іноземних держав, а також окремих публічних діячів України", - заявляють в УПЦ КП.

Автори документа наголошують, що не виступають за дискримінацію осіб, які вважають себе гомосексуалістами, однак вони категорично проти того, щоб гомосексуальний спосіб життя й поведінка трактувалися як природні, нормальні та корисні для суспільства й особистості. Ми проти того, щоб гомосексуалізм пропагувався як варіант норми статевого життя і щоб держава заохочувала своїх громадян до одностатевих сексуальних стосунків.

Водночас в УПЦ КП заявляють, що віруючі "не мають і не повинні мати ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності", але релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою, як явищами духовного й суспільного життя.

"У зв'язку з оголошеними на 12 червня цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія", - резюмували в УПЦ КП.

Схожі новини