Передплата 2024 ВЗ

Порошенко вніс нові кандидатури членів ЦВК

  • 03.06.2016, 15:09
  • 2 817

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатури оновленого складу Центральної виборчої комісії.

Про це Порошенко сказав під час своєї прес-конференції, інформує Еспресо.TV.

"ЦВК не вакантна. Закон зобовязує мене внести кандидатури членів ЦВК через місяць після того як попередній склад буде відправлено у відставку. Перед прес-конференцією я підписав листа на Верховну Раду з внесенням кандидатур до складу Центральної виборчої комісії", - сказав Порошенко.

Порошенко: «Тема України стане головною на саміті НАТО»

Президент України Петро Порошенко прокоментував участь України на саміті НАТО у Варшаві.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, під час липневого саміту буде проведена комісія Україна-НАТО на найвищому рівні. Очільник держави також обіцяє, що під час неї буде надзвичайно інтенсивний графік з двосторонніх та багатосторонніх зустрічей.

"Ми їдемо туди не з пустими руками. Нами підготовлений, узгоджений, розроблений, затверджений і підписаний стратегічний оборонний бюлетень. Це ті домовленості, яки ми взяли на себе у співпраці з НАТО", - наголосив Порошенко.

Порошенко пообіцяв захистити журналістів зі списку "Миротворця"

Президент України Петро Порошенко пообіцяв захистити журналістів, чиї імена були зазначені в опублікованому сайтом "Миротворець" списку "акредитованих в "ДНР".

Про це Порошенко сказав на прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Я як президент гарантую безпеку цим журналістам в Україні. Ми маємо розвивати механізм, як наші журналісти мають знаходитися на окупованій території. Приїхавши легально з України через лінію зіткнення. Я проінструктував наші правоохоронні органи захистити права журналістів, включаючи тих, хто зазначений цій публікації", - сказав Порошенко.

Також він зазначив, що публікація персональних даних на інтернет ресурсі має небагато видів реакції - насамперед його закриття.

«Доля Афанасьєва і Солошенка може вирішитися у червні»

Президент України Петро Порошенко розповів про майбутні зустрічі членів "нормандської четвірки"

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

За словами очільника держави, перемовини "нормандської четвірки" на рівні президентів відбуваються саме зараз.

"Зараз вони стосуються Афанасєва і Солошенка. Я буду дуже обережним з датами, але я не виключаю, що це може відбутися у червні. У деталі не піду", - наголосив Порошенко.

Порошенко: "Трепак вчинив як політик, коли передав бухгалтерію ПР в НАБУ"

Трепак як офіцер СБУ мав підстави порушити кримінальне провадження.

Президент Петро Порошенко вважає, що екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак,передавши в Національне антикорупційне бюро "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, вчинив як політик, а не співробітник спецслужби.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю.

"Я впевнений, що як кадровий працівник СБУ, отримавши ці документи, він мав порушити кримінальну справу. Якщо він мав їх два роки і він не порушував... Я сподіваюся, що це не так, тому що я буду дуже розчарований. Це не схоже на Трепака. Якщо йому хтось підкинув і він пішов в НАБУ - це його право. Але він повів себе як політик, а не як кадровий співробітник спецслужб", - сказав президент.

Порошенко зазначив, що сам документи бачив тільки в публікаціях у ЗМІ, але вважає, що Трепак як офіцер СБУ мав підстави порушити кримінальне провадження.

Президент додав, що коментувати цей скандал поки що не буде.

"Коментувати зараз не буду, але мені відомо, що такі документи існують не тільки в НАБУ. Джерело походження таких документів - правоохоронні органи. Я розчарований тим, що замість вивчати ці документи два роки, ми використовуємо їх як валізи з компроматом", - сказав він.

Порошенко також підкреслив, що він нічого не знав раніше про існування цих паперів.

"У мене не було інформації про це, ніколи. Щодо такого способу фінансування виборчих кампаній - чи президентської, чи парламентської, - я думаю, що був першою особою, яка профінансувала кампанію власним коштом", - заявив президент.

Порошенко розраховує на появу поліцейської місії ОБСЄ вже у 2016 році

Президент України Петро Порошенко розповів про перебіг подій з запровадженням збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні ми маємо серйозний дипломатичний успіх. Вже у Відні, в ОБСЄ, під німецьким головуванням, розпочали дискусію щодо запровадження місії. Тому, це дає мені тверді підстави для стриманого оптимізму і саме це слугувало мені базою для твердження, що, можливо, ми завершимо цей процес у 2016 році", - наголосив Порошенко.

Порошенко: "Росія 5 разів переносила повернення Савченко"

Порошенко розповів, що повернення Надії Савченко зривалося декілька разів.

Про це він повідомив під час прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"П'ять разів переносилася дата повернення Надії, коли все вже було узгоджено. Перша дата, коли я був у Туреччини і домовилися про помилування спецназівців Росії,це було важке рішення для мене, але я погодився на цей механізм, щоб повернути Надію...Далі нам пропонували повернути її для відбуття покарання, ми на це не згодилися, три рази з цього приводу говорили з Путіним. В решті решт домовилися застосувати помилування", -сказав Порошенко.

Порошенко: "Прогрес на Донбасі цього року майже нульовий"

Зокрема це стосується проведення виборів на окупованих територіях.

Президент Петро Порошенко заявив, що прогрес у мирному врегулюванні на Донбасі цього року майже нульовий.

"Прогрес цього року по Донбасу, в тому числі за останні два тижні, майже нульовий. Навпаки, відбулося загострення", - сказав він.

У тому числі це стосується проведення виборів на окупованих територіях.

"Чи можуть бути вибори на окупованих територіях Донбасу? Можуть. Можуть бути зараз? Можуть. Якщо ці вибори проведе сам окупант. І ні ми, ні світ цих виборів не визнаємо. Чи можуть бути проведені вибори, передбачені Мінською угодою, за українським законодавством? Можуть. Але логіка Мінських угод передбачає, що спочатку повинен бути компонент безпеки, а потім політичний", - сказав він.

Порошенко: "Ніякого офшорного скандалу не було"

Ніякого офшорного скандалу не було — було професійне розслідування команди журналістів, які знайшли кілька фактів.

Таку заяву зробив Президент Петро Порошенко на прес-конференції у Києві, відповідаючи на запитання щодо своєї офшорної компанії з «Панамського архіву».

«Компанія не мала банківського рахунку, ніяких переказів не було й не могло бути», - ствердив Президент. За його словами, в Україні будуть сплачені всі податки, й ні про які намагання мінімізувати ці витрати не йшлося. «Компанія була створена з однією метою — передача бізнесу президента Порошенка у сліпий траст, як я й обіцяв», - сказав Порошенко.

Він нагадав, що «були надані переконливі докази, що до передачі активів мінекономіки й НБУ підтвердили, що передача активів спеціального ліцензування не потребує», а також, що трастова компанія Ротшильдів зробила «на моє прохання по кожному кроку заяву про прозору передачу активів у довірче управління».

Президент вірить, що українці отримають "безвіз" цього року

Президент України Петро Порошенко не бачить перешкод для запровадження безвізового режиму в Україні і вірить, що він почне діяти вже у 2016 році.

Про це глава держави заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Єдине, про що зараз точиться дискусія — коли буде запроваджений безвізовий режим. Ми намагаємося зробити усе можливе для того, щоб і парламент, і Рада (інституції ЄС - ред.) розглянули це до літа. Не виключено, що це відбудеться у вересні. Але я залишаюся оптимістом, що вже у 2016 році Україна отримає безвізовий режим", - сказав Порошенко.

Порошенко назвав найголовніше рішення за час свого президентства

Президент України Петро Порошенко вважає судову реформу одним з найголовніших рішень за час свого президентства.

Про це глава держави заявив у п'ятницю на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю це рішення одним із найголовніших за час свого президентства. Дякую за результат всім, хто зміг піднятися вище політичної конкуренції, вийти за рамки вузьких партійних інтересів і прийняти рішення на користь всієї української нації", - сказав Президент.

За його словами, у разі невдалого голосування 2 червня у Верховній Раді за реформу судової системи наступна нагода запровадити такі зміни була би після 2020 року.

"Якби вчора реформа провалилася..., - це би чітко означало консервацію існуючої судової влади на роки. Більш ніж через рік ми б мали право реєструвати законопроект, потім обговорення, потім — перше читання, друге читання. Напередодні парламентських виборів ніхто би цього не робив", - заявив Порошенко і додав, що нова дискусія про реформу судової гілки влади поновилася б хіба що після 2020 року.

Президент прогнозує 8% інфляції наступного року

Президент Петро Порошенко прогнозує показник інфляції у 2017 році на рівні 8%.

Про це він заявив на прес-конференції у п’ятницю.

«Ми оптимістично дивимося у майбутнє щодо таргетування показника інфляції до суми 12% за рік (за підсумками 2016 року — Ред.). І на наступний рік ми матимемо можливість перейти до суми 8% інфляції», - зазначив Порошенко.

Президент: "Американський мільярд" піде до золотовалютного запасу"

Передумовами для виділення Сполученими Штатами Америки Україні кредиту на 1 млрд дол. стало проведення судової реформи та призначення нового генерального прокурора.

Ці кошти буде спрямовано до золотовалютного запасу.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Надання кредитних гарантій стало можливо після проведення судової реформи та призначення нового генпрокурора. Ці кошти буде спрямовано до золотовалютного запасу України», - зазначив він.

Порошенко сказав, чим важлива свобода слова

Свобода слова є індикатором європейськості України.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у п’ятницю на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Свобода слова є одним з головних індикаторів справжньої європейськості України і, переконаний, є що одним із головних здобутків Революції Гідності», - сказав Порошенко.

Він запевнив, що сьогоднішня розмова із ЗМІ буде відвертою.

Президент: "Політична криза зупинила реформи, але сценарій посіяти хаос провалився"

Президент України Петро Порошенко переконаний, що владі вдалося стабілізувати політичну ситуацію в державі.

Про це він заявив на прес-конференції у п’ятницю в Києві.

«Урядово-парламентська криза зупинила в той час процес реформ. Тоді і без того відстаючи на півтора десятиліття від наших центральноєвропейських партнерів та сусідів, наша країна через брак відповідальності певних політичних сил опинилася в ситуації, коли вона різко загальмувала і кілька місяців тупцювала на місці. Поки одні політичні сили пакували рюкзаки, набивали їх гречкою, готувалися до дострокових парламентських виборів — інші політичні сили шукали більш складні шляхи, як стабілізувати ситуацію... Сьогодні я можу з упевненістю сказати, що неукраїнський за своїм походженням сценарій посіяти в Україні хаос, безвладдя, провалився», - заявив Порошенко.

Схожі новини