Передплата 2024 «Добрий господар»

Мама важить 27 кілограмів, немовля – майже три

На Буковині жінка зі зростом 130 сантиметрів і вагою 27 кілограмів народила здорову дитину. Вона стала третьою у світі жінкою після американки і жительки Червонограда, яка, попри скромні параметри, народила майже трикілограмову донечку. Дівчинку назвали Ольгою — на честь обидвох бабусь.

Такої мініатюрної мами на Буковині ще не було ніколи. Людмила Сома зі зростом 1 метр 30 см до вагітності важила лише 27 кілограмів. За словами медиків пологового будинку, виносити майже трикілограмову дитину при такій малій вазі матері — диво з див. Вага донечки — одна десята від ваги матері. Якщо порівняти з жінками соматичної норми, можна порахувати, що жінка виносила приблизно семикілограмову дитину.

Мабуть, більше від медиків хвилювалася мама майбутньої породіллі. Мама Людмили Соми каже, що сама Людмила народилася з вагою... 840 грамів. Усі дев’ять місяців, поки її мініатюрна донька виношувала дитину, майбутня бабуся не могла спокійно спати. Маленький зріст та вага Людмили — наслідок її захворювання. Така патологія називається у медицині гіпофізарний нанізм, що розвивається внаслідок первинної недостатності гормону росту. Такий діагноз Людмилі поставили у 18 років. Випадок з Людмилою медики називають унікальним, оскільки з її діагнозом не те що народити — завагітніти неможливо.

Людмила з чоловіком — безмежно щасливі. Кажуть, що років через три обов’язково планують народити хлопчика.

Схожі новини