Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ювілейний матч Володимира Шарана — на «Арені Львів»

У неділю, 8 жовтня, «Рух» в рамках 10-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Арена Львів» прийматиме «Минай» (початок о 15.00 год, матч без глядачів). Для головного тренера закарпатців Володимира Шарана це буде ювілейний, 300-й, матч біля керма різних клубів УПЛ у всіх турнірах

Момент матчу «Руху» та «Миная», який відбувся 14 листопада 2022 року у Львові. У грі рухівець Ярослав Карабін. Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Миная», який відбувся 14 листопада 2022 року у Львові. У грі рухівець Ярослав Карабін. Фото upl.ua

«Рух» та «Минай» раніше вже п’ять разів зустрічалися в УПЛ і рухівці ще жодного разу не програвали, здобувши одну перемогу та чотири рази зігравши внічию. Загалом нічийна серія «жовто-чорних» з минайцями триває три гри. Востаннє рухівці приймали «Минай» 14 листопада минулого року і порівну поділили очки зі суперниками — нічия 1:1. В першому таймі рахунок відкрив Юрій Климчук, а в другій половині гри врятував гостей від поразки Іван Трубочкін.

Рухівці після гостьової перемоги в минулому турі над «Кривбасом» перебувають на шостому місці у турнірній таблиці, маючи ще перенесену на 1 листопада домашню гру з «Дніпром-1». Гольова серія «Руху» триває в УПЛ 8 матчів (14 голів) і до повторення клубного рекорду ще одна гра. «Жовто-чорні» можуть на своєму полі 20-й раз зіграти внічию в УПЛ.

Юнацька команда «Руху» (вік гравців до 19-ти років) другий рік поспіль стартувала у Юнацькій лізі УЄФА. У першому матчі першого раунду Шляху чемпіонів підопічні Михайла Дячука-Ставицького в статусі господарів поля у Стальовій волі приймали чемпіона Боснії та Герцоговини клуб «Сараєво». Цей поєдинок завершився внічию з рахунком 1:1, а в складі рухівців відзначився капітан команди Андрій Кітела, реалізувавши пенальті. Матч-відповідь відбудеться 25 жовтня у Сараєво.

«Минай» з початку чемпіонату ще не відчув радості перемоги, тричі зігравши внічию та зазнавши шість поразок. В підсумку закарпатці перебувають на дні турнірної таблиці. При цьому гравці «Миная» у нинішньому сезоні більше одного голу за матч не забивають. Головний тренера закарпатців Володимир Шаран 300-й раз буде робити установку на матч біля керма чотирьох клубів: 261-й — в чемпіонатах, 12 — у єврокубках та 27 — в Кубку.

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, в гостях перемогли ФК «Хуст» з рахунком 3:0. У складі карпатівців дубль оформив бразилець Ігор Невес Алвес і ще один раз відзначився Артур Рябов. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчого конкурента на 7 (!) очок. У неділю, 8 жовтня, «Карпати» в Чернівцях гратимуть з «Буковиною» (початок о 14.30 год, матч без глядачів).

Схожі новини