Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Талісманом Євро-2024 став ведмедик

Як його звати? Імені ще не має. Обиратимуть з чотирьох імен — Альберт, Бернардо, Бернгарт і Герці фон Бер

Директор Євро-2024 Філіп Лям представив на стадіоні у Ґельзенкірхені офіційний талісман чемпіонату Європи з футболу. Фото AP.
Директор Євро-2024 Філіп Лям представив на стадіоні у Ґельзенкірхені офіційний талісман чемпіонату Європи з футболу. Фото AP.

Як повідомив УЄФА, офіційним талісманом фінального турніру чемпіонату Європи з футболу, який улітку 2024 року відбудеться у Німеччині, став симпатичний ведмедик.

Чому саме ця тваринка? За задумом авторів талісмана, вона нагадує про «вічний шарм скромного плюшевого ведмедика». Кажуть, ця популярна у цілому світі дитяча забавка «народилася» на початку 20-го століття саме у Німеччині.

Удачі німцям ведмедик не приніс…

Офіційного талісмана Євро-2024 вперше презентували вболівальникам 20 червня ввечері у Ґельзенкірхені, на арені AufSchalke, перед товариським матчем збірних Німеччини й Колумбії. Щоправда, удачі майбутнім господарям футбольного Євро цей ведмедик не приніс: німці програли з рахунком 0:2.

Але насправді публічний дебют талісмана Євро-2024 відбувся ще у вівторок уранці, в одній зі шкіл Ґельзенкірхена. Презентація ведмедика, за задумом організаторів, мала на меті пробудити у дітлахів цікавість до футболу та цінностей цього найпопулярнішого на планеті виду спорту.

Ім'я цьому веселому ведмедику оберуть діти - учасники програми УЄФА "Футбол у школах".
Ім'я цьому веселому ведмедику оберуть діти - учасники програми УЄФА "Футбол у школах".

«Як батько я добре знаю, наскільки важливо стимулювати уяву дитини, — заявив під час презентації у школі Філіп Лам, знаменитий у минулому футболіст збірної Німеччини, директор турніру Євро-2024. — Випускаючи на ринок наш талісман, сподіваємося створити веселого й симпатичного персонажа, який надихне наймолодших займатися футболом». За словами Ляма, незабаром талісман Євро-204 розпочне свій тур школами Європи.

Протягом двох тижнів діти, які є учасниками програми УЄФА «Футбол у школах», оберуть талісманові Євро-2024 ім'я. Оскільки ведмідь німецькою буде «бер», то вибиратимуть з чотирьох імен, у яких «зашите» це слово — Альберт, Бернардо, Бернхарт і Герці фон Бер.

Схожі новини