Передплата 2024 ВЗ

Світоліна захистила титул в Римі, вигравши у першої ракетки світу

Українка на високому рівні провела фінальний поєдинок, не давши суперниці шансів на перемогу.

Про це повідомляє Спорт.ua.

Краща українська тенісистка Еліна Світоліна захистила титул на Відкритому чемпіонаті Італії. У фінальному поєдинку, як і в минулому році, українка виявилася сильнішою румунки Сімони Халеп, яка очолює рейтинг WTA.

Еліна Світоліна (Україна) — Сімона Халеп (Румунія) — 6: 0, 6: 4

Світоліна почала поєдинок проти Халеп з максимальною концентрацією. А ось у румунки старт видався відверто не вдалим: 5 невимушених помилок в перших двох геймах для першої ракетки світу — відвертий провал навіть при відмінній грі суперниці.

Але Еліна не сподівалися тільки на помилки Сімони, вона дуже грамотно ганяла суперницю і видала парочку фантастичних віннерсів. Гра українки біля сітки — окрема історія: Світоліна знаходила відповіді абсолютно у всіх моментах, Халеп виглядала на її тлі відвертим аутсайдером.

Після рахунку 3: 0 гейми закінчувалися дуже швидко, Халеп явно змирилася з поразкою в першому сеті.

На старті другого сету Симона нарешті відстояла свою подачу і нав'язала українці серйозну боротьбу в наступному геймі. Світоліна не розслаблятися і продовжувала гнути свою лінію. У третьому геймі за рахунку 40:40 вона витягнула неймовірний розіграш, змусивши румунку від злості помилитися потім на брейкпоіті. За рахунку 4: 2 Еліна мала потрійний брейкпоінт і перемога вже була майже в руках, але повторилася неприємна ситуація, яка раніше бувала в матчах між цими тенісистками.

Симона зловила кураж, вперше за матч у неї почали «горіти очі». На щастя, воля Світоліної до перемоги виявилася сильнішою. Гейм почався з двох невимушених від Халеп і залишалося 2 м'ячі до захисту титулу. Еліна кілька разів прикро помилилася, але Симона відповіла тим же. За 1 годину і 10 хвилин титул знову дістався українці, яка зберегла 4 позицію в світовому рейтингу.

Схожі новини