Передплата 2024 «Добра кухня»

Просування росіян на фронті сповільнилося, — аналітики

  • 01.05.2024, 11:45
  • 335

росіяни сповільнили просування і готують резерви, аби спробувати наступати на зі свого виступу на північ від Авдіївки в напрямку Торецька, щоб доповнити російські наступальні операції поблизу Часового Яру

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

30 квітня у районі Авдіївки російські війська вперше за кілька днів не здійснили жодних підтверджених наступів, тоді як українські джерела повідомляли, що на напрямку Бахмут-Часів Яр російські війська здійснили більше атак, ніж біля Авдіївки.

У ранкових і вечірніх зведеннях Генштабу України за 30 квітня йдеться, що загалом за добу українські війська відбили 47 атак рф на Авдіївському напрямку та 57 атак росіян на Бахмутському напрямку. Також росіяни здійснили значно більше атак на напрямку Часового Яру.

Звіту за один день недостатньо, щоб встановити закономірність, але це може свідчити про те, що російські війська дещо сповільнюють темпи атак навколо Авдіївки, водночас відновлюючи наступальні дії навколо Часового Яру, як і прогнозували військові фахівці.

Приблизно з 20 квітня російські війська зосередилися на нарощуванні тактичного успіху поблизу Очеретиного (на північний захід від Авдіївки) та Новокалинового (на північ від Авдіївки), але станом на 30 квітня темпи підтвердженого просування, схоже, сповільнилися.

Схожі новини